Κλήρωση Feelgood Entertainment: Mastered in 4K!

Κερδίστε πέντε αντίτυπα ταινιών στις νέες "ειδικές" εκδόσεις τους σε Blu-ray

Αν και στην αρχή της εμπορικής του πορείας το φορμά ταινιών που η Sony και ένας σημαντικός αριθμός από άλλες εταιρείες πρότειναν για τη διανομή ταινιών υψηλής ευκρίνειας, το Blu-ray, κάθε άλλο παρά "ξεκάθαρος νικητής" διαφαινόταν πως θα αναδειχθεί σε σχέση με την online διανομή ταινιών και το HD-DVD... αυτό ακριβώς συνέβη, τελικά. Τα Blu-ray στις ανεπτυγμένες αγορές έχουν εξισώσει ή ξεπεράσει τις πωλήσεις τους με τις αντίστοιχες των DVD και, με την έλευση της υπερυψηλής ευκρίνειας, είναι φανερό πως θα συνεχίσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην υλική διανομή ταινιών: οι Δικτυακές συνδέσεις που είναι διαθέσιμες σε πολλά μέρη του κόσμου απλώς δεν επαρκούν για τη "μετάδοση" (streaming) ταινιών ανάλυσης 4Κ χωρίς προβλήματα.

Πριν δούμε ωστόσο τα Blu-ray που έχουν διαμορφωθεί για να φιλοξενούν ταινίες υπερυψηλής ευκρίνειας, υπάρχει ένα ενδιάμεσο βήμα - και αυτό είναι τα Blu-ray "Mastered in 4K" που η Sony Pictures Home Entertainment προτείνει ως "τον καλύτερο συνδυασμό" με τηλεοράσεις ή προβολείς υπερυψηλής ευκρίνειας. Όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν η εικόνα των Blu-ray αυτών παραμένει ανάλυσης 1080p, όμως είναι συμπιεσμένη με τον ίδιο τρόπο που οι τηλεοράσεις και προβολείς της Sony "αναβαθμίζουν" σήματα με γραμμές λιγότερες των 2160. Έτσι, θεωρητικά, η προβολή των ταινιών αυτών σε μέσα προβολής 4Κ έχει αποτελέσματα ποιοτικότερα απ' ότι αυτά ενός "απλού" Blu-ray. Οι εκδόσεις αυτές, άλλωστε, δεν περιέχουν extras, trailers κλπ. που καταλαμβάνουν χώρο στον οπτικό δίσκο που τις φιλοξενεί: αυτό σημαίνει πως υπάρχει περισσότερος χώρος για την εικόνα και τον ήχο, αυτά συμπιέζονται λιγότερο και είναι, κατά συνέπεια, υψηλότερης ποιότητας. Την ποιότητα αυτή μπορούν να τη διακρίνουν, προφανώς, και οι κάτοχοι οποιουδήποτε μέσου προβολής "απλής" υψηλής ευκρίνειας.

Πέντε αντίτυπα ταινιών σε ακριβώς αυτή τη μορφή Blu-ray, την "Mastered in 4K", δίνει την ευκαιρία η Feelgood Entertainment - η επίσημη εταιρεία διανομής των ταινιών της Sony Pictures Home Entertainment - σε ισάριθμους φίλους ή φίλες του Αθηνόραμα Digital να κερδίσουν μέσα από την παρούσα κλήρωση. Οι ταινίες είναι οι "The Karate Kid", "Moneyball", "Glory", "Pineapple Express" και "The Other Guys". Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι και όσες θέλουν να συμμετάσχουν, είναι να γίνουν μέλη - το γνωστό... "να κάνουν Like" - στην επίσημη σελίδα του Αθηνόραμα Digital στο Facebook (στην ίδια τη σελίδα και όχι στα links των άρθρων). Υπάρχει, δε, για όσους και όσες για κάποιο λόγο δεν θέλουν να συμμετάσχουν μέσω Facebook, και η δυνατότητα συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και (έγκυρη) ηλεκτρονική διεύθυνση, χρησιμοποιώντας τα πεδία που παρατίθενται. Η συγκεκριμένη κλήρωση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13/10 και οι νικητές/νικήτριες θ' ανακοινωθούν στο Web site και στην επίσημη σελίδα του Αθηνόραμα Digital στο Facebook τη Δευτέρα 14/10. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ