Justice League: η περίφημη... Snyder Cut τον Μάρτιο

H εκδοχή του σκηνοθέτη Zack Snyder για την αμφιλεγόμενη ταινία στο HBO Max σύντομα

Για όσους και όσες παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στον κόσμο του θεάματος η λεγόμενη... Snyder Cut - η εκδοχή δηλαδή της ταινίας Justice League όπως την είχε φανταστεί ο αρχικός της σκηνοθέτης Zack Snyder και όχι όπως την υλοποίησε ο Josh Whedon όταν ο πρώτος την εγκατέλειψε για διάφορους λόγους - έχει αποκτήσει πια επικές διαστάσεις: από Δικτυακό αστείο εξελίχθηκε σε meme που εξελίχθηκε σε αντικείμενο συζήτησης που εξελίχηκε σε πραγματικό θέμα στην Warner που εξελίχθηκε σε αληθινό project που εξελίχθηκε σε... παραγωγή έτοιμη προς προβολή. Πρόκειται φυσικά για περίπτωση ανεπανάληπτη στα χρονικά του κινηματογράφου και, όπως όλα δείχνουν, σύντομα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την κρίνει και το ίδιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Zack Snyder η περίφημη αυτή Snyder Cut του Justice League θα γίνει διαθέσιμη στην συνδρομητική βάση της Δικτυακής υπηρεσίας HBO Max της Warner μέσα στον Μάρτιο. Υπενθυμίζουμε πως δεν πρόκειται απλώς για την ίδια ταινία π.χ. με διαφορετικό μοντάζ ή λίγα λεπτά παραπάνω στην διάρκειά της: έχουν γίνει πρόσθετα γυρίσματα (reshoots) με όλους τους βασικούς ηθοποιούς, έχουν προστεθεί σεκάνς που δεν υπήρξαν ποτέ στην αρχική έκδοση του Whedon, ενώ πολλοί εικάζουν ότι έχει προστεθεί και σκηνή μετά από το πέρας των τίτλων τέλους (α λα Marvel Studios) με υλικό που σχετίζεται με το ευρύτερο κινηματογραφικό DC Universe.

Το αποτέλεσμα είναι μία παραγωγή που θα προβληθεί στο HBO Max σε τέσσερα μέρη (!) και φυσικά όχι μόνο οι οπαδοί των comics, όχι μόνο ο κόσμος που αγαπά τα υπερηρωϊκά φιλμ αλλά και τμήμα του ευρύτερου κοινού έχει πια την περιέργεια να δει τί ακριβώς επεδίωκε για μία διετία περίπου να υλοποιήσει ο Zack Snyder. Ο σκηνοθέτης, μάλιστα, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η ταινία να προβληθεί και στα σινεμά από την Warner, με τους περιορισμούς φυσικά που θα ισχύουν τον Μάρτιο για κάθε χώρα. Είναι πιθανό, επίσης, λόγω των παρεμβάσεων του Snyder στο αρχικό φιλμ το "νέο" αυτό Justice League να χαρακτηριστεί κατάλληλο για θεατές άτων των 18 ετών.

Για την Ελλάδα είναι αμφίβολο δυστυχώς το κατά πόσο θα έχει ξεκινήσει το HBO Max μέχρι τον Μάρτιο την εμπορική του πορεία και εδώ, ώστε να το παρακολουθήσουμε - και εξίσου αμφίβολο, με τα παρόντα δεδομένα, το αν και κατά πόσο θα λειτουργούν "κανονικά" τα σινεμά της χώρας μας ώστε να προβάλλουν αυτήν την εκδοχή του Justice League. Οι φίλοι της δουλειάς του Snyder στην χώρα μας, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο. Υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ