Jessica σήμερα, Luke τον Ιούνιο

Η Netflix προχωρά ακάθεκτη με τις τηλεοπτικές σειρές της Marvel, σημαντικό το 2018 για το μέλλον τους

Η Netflix έχει αναπτύξει μία από τις καλύτερες - σχεδόν... απρόσμενα καλές για να είμαστε ειλικρινείς - συνεργασίες με την Marvel στον κόσμο του θεάματος δημιουργώντας τις τηλεοπτικές σειρές που στηρίζονται στους περισσότερο "γήινους", "καθημερινούς" υπερήρωες της Νέας Υόρκης: τον Daredevil, την Jessica Jones, τον Luke Cage, τον Iron Fist και τον Punisher. Η Jessica επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο, μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο που την "σύστησε" στο ευρύτερο κοινό στα τέλη του 2015, με δεύτερο κύκλο δεκατριών επεισοδίων - εννοείται και πάλι αποκλειστικά στην Netflix, σε ανάλυση εικόνας 4Κ, με πρωταγωνίστρια και πάλι την έξοχη σε αυτόν τον ρόλο Krysten Ritter και με όλα τα επεισόδια διαθέσιμα εξ αρχής.

Τα πράγματα είναι αυτή τη φορά διαφορετικά, βεβαίως, τόσο για την Jessica Jones ως χαρακτήρα στον φανταστικό κόσμο της Marvel, όσο και για την ομώνυμη σειρά στον τηλεοπτικό κόσμο της Netflix. Η Jessica Jones ως χαρακτήρας έχει διστακτικά συμφιλιωθεί με την ιδιότητα του υπερήρωα μετά από τα γεγονότα της σειράς The Defenders, έστω κι αν δεν την αποδέχεται με την ίδια... θέρμη των άλλων υπερηρώων. Συνεχίζει, δε, να μην γνωρίζει πολλά πράγματα για το παρελθόν της και να έχει την ισχυρή επιθυμία να το κάνει - επιδίωξη που θα την φέρει αντιμέτωπη, ως είθισται, με μία νέα απειλή που θα θέσει σε κίνδυνο και τα λιγοστά πρόσωπα που βρίσκονται στη ζωή της και νοιάζονται για την αλκοολική, μονίμως θυμωμένη Jones.

Το Jessica Jones ως παραγωγή, δε, έχει να αποδείξει με τον δεύτερο κύκλο του ουκ ολίγα πράγματα στο κοινό της Netflix: μετά από το απαράδεκτο Iron Fist - στο οποίο αποδώσαμε την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία μας και... ακόμη προσπαθούμε να ξεχάσουμε - και το όχι κακό αλλά και όχι πραγματικά καλό The Defenders, η μεγαλύτερη υπηρεσία Δικτυακής διανομής ψυχαγωγικού περιεχομένου στον κόσμο "χρωστά" στο κοινό αυτό μία πολύ καλή σεζόν και μία επίδειξη, αν μη τί άλλο, της δυνατότητάς της να προσφέρει ποιοτική τηλεόραση βασισμένη στο υλικό της Marvel. Η Netflix θα χρειαστεί να το αποδείξει αυτό τουλάχιστον άλλες δύο φορές φέτος, καθώς η δεύτερη σεζόν του Luke Cage έχει προγραμματιστεί για διάθεση στις 22 Ιουνίου, ενώ η δεύτερη του Punisher για τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Το 2018 έχουμε την αίσθηση πως θα μπορούσε ν' αποδειχθεί καθοριστικό για αυτήν την δραστηριότητα των τηλεοπτικών σειρών της Netflix με θεματολογία Marvel συνολικά: το 2019 η Disney, ως γνωστόν, θα εγκαινιάσει την λειτουργία της δικής της Δικτυακής υπηρεσίας διανομής ταινιών και σειρών, οπότε η σχέση της με την Netflix θα είναι συνεργατική και ανταγωνιστική ταυτόχρονα. Στο πλαίσιο αυτό είναι βέβαιο πως θα αξιολογηθεί εκ νέου η συνεργασία τους και, ενώ θεωρητικά αυτή μέχρι στιγμής έχει θετικό πρόσημο για αμφότερες τις πλευρές, με περισσότερα "στραβοπατήματα" εκ μέρους της Netflix ίσως η συνέχεια αυτής της συνεργασίας να είναι λιγότερο... αυτονόητη απ' όσο δείχνει σήμερα. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ