Western Digital: τηλεχειρισμός με iPhone

Αναβάθμιση των media player της εταιρείας - δυστυχώς, όχι όλων

'Οταν η αγορά προσφέρει πληθώρα προτάσεων σε μία προϊοντική κατηγορία, ο τρόπος με τον οποίο κάθε κατασκευάστρια υποστηρίζει το δικό της προϊόν καιρό μετά την κυκλοφορία του, έχει αναδειχθεί σε παράγοντα επιλογής πολύ σημαντικό. Η Western Digital έχει... και καλό και κακό ιστορικό σε αυτόν τον τομέα, όταν αναφέρεται κανείς στα TV Live, τα media player που πωλεί εδώ και 3 χρόνια περίπου. Από τη μία πλευρά τα υποστηρίζει με αναβαθμίσεις λογισμικού - που διορθώνουν προβλήματα ή/και προσθέτουν λειτουργίες και δυνατότητες - τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο, συχνότητα ικανοποιητική. Από την άλλη, μερικές από αυτές τις αναβαθμίσεις λογισμικού είναι οι ίδιες προβληματικές, ενώ κάποιες άλλες είναι... χμ... εμπορικά σκόπιμες. Όπως η πρόσφατη.

Η Western Digital κυκλοφόρησε αυτήν την πιο πρόσφατη αναβάθμιση λογισμικού για το TV Live Hub λίγα 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα και για το TV Live Streaming στα τέλη Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού είναι αξιοσημείωτη: κατά πρώτον διορθώνει μία σειρά από γνωστά "θεματάκια", κάτι σημαντικό για όλους τους κατόχους των δύο συσκευών. Κατά δεύτερον προσθέτει έναν αριθμό από εμπορικές Δικτυακές υπηρεσίες παροχής περιεχομένου (κυρίως ταινιών) στην ήδη μεγάλη γκάμα που υποστηρίζουν οι δύο συσκευές - έστω κι αν αυτό αφορά κυρίως στους Αμερικανούς καταναλωτές. Κατά τρίτον φέρνει στις συσκευές αυτές τηλεχειρισμό με οποιοδήποτε iPhone, iPod Touch και iPad, μέσα από ειδικό app που η Western Digital διαθέτει στο App Store της Apple δωρεάν για όλους.

Και εδώ κρύβεται το φάουλ της Western Digital: το ειδικό αυτό και πολύ χρήσιμο app δεν διατίθεται για τα δύο πλέον επιτυχημένα μοντέλα της, το TV Live και το TV Live Plus, για καμία προφανή και δικαιολογήσιμη αιτία. Το TV Live, το TV Live Plus, το TV Live Streaming και το TV Live Hub στηρίζονται όλα, στην ουσία, στο ίδιο περίπου hardware, με πανελάχιστες διαφορές. Ό,τι μπορεί να κάνει το Streaming, μπορούν να κάνουν και τα άλλα TV Live (η μόνη του διαφορά με αυτά είναι πως ενσωματώνει τον πομποδέκτη Wi-Fi). Η Western Digital, ωστόσο, επέλεξε να "αφήσει πίσω" τα δύο πλέον επιτυχημένα μοντέλα της (έχουν να αναβαθμιστούν από τον Αύγουστο), έτσι ώστε έμμεσα να ωθήσει τις πωλήσεις των άλλων δύο μοντέλων. Το γεγονός έχει φυσικά δημιουργήσει ουκ ολίγες διαμαρτυρίες και απομένει να διαπιστώσουμε αν η αμερικανική εταιρεία θα "λυγίσει" και θα προσφέρει αυτή τη νέα αναβάθμιση λογισμικού και άλλες για τα δύο δημοφιλή TV Live ή αν θα προτιμήσει να δυσαρεστήσει εκατομμύρια καταναλωτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ας ελπίσουμε πως θα... πρυτανεύσει η λογική, έστω κι αν υπάρχουν εμπορικά συμφέροντα για το αντίθετο. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ