To Μουντιάλ 2010 σε 3D

Τρισδιάστατα γκολ στον ορίζοντα

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που αναφερόμαστε στην ψευροτρισδιάστατη προβολή εικόνας (3D) και το πώς μεγάλες εταιρείες του χώρου σκοπεύουν να την υποστηρίξουν μέσα στο 2010, η συγκεκριμένη είδηση όμως έχει ενδιαφέρον για πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που τρέφει για την ώρα απλή περιέργεια για την τεχνολογία αυτή. Η FIFA και η Sony - μία από τις βασικές χορηγούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου - ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να καλύψουν για πρώτη φορά στην ιστορία το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός με τρόπο τέτοιο, ώστε οι καταναλωτές να είναι σε θέση αργότερα να το παρακολουθήσουν σε 3D.

Εικοσιπέντε από τα σημαντικότερα ματς του Mundial που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική θα εγγραφούν σε ψηφιακά μέσα με τη βοήθεια των ειδικών, νέας τεχνολογίας καμερών της Sony. Τα ματς αυτά θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης σε δημόσιους χώρους επτά μεγάλων χωρών του κόσμου: Λονδίνο, Βερολίνο, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Ρώμη, Σύδνεϋ, Παρίσι και Μέξικο Σίτι. Στη συνέχεια το υλικό θα υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία ώστε να κυκλοφορήσει σε Blu-ray κατάλληλο για προβολή σε 3D τηλεοράσεις στο σπίτι. Έως τότε το πρότυπο της υψηλής ευκρίνειας σε 3D θα έχει παγιωθεί και τα πρώτα μοντέλα τηλεοράσεων 3D θα έχουν ξεκινήσει να πωλούνται, οπότε ένας αριθμός καταναλωτών έτοιμων να αξιοποιήσουν αυτό το υλικό θα υπάρχει ήδη.

Η κίνηση είναι, κατά τη γνώμη του αθηνόραμαdigital.gr, μία από τις πιο έξυπνες που έχουμε μάθει μέχρι στιγμής ότι σχεδιάζονται για την προώθηση της εικόνας 3D. Αν το αποτέλεσμα είναι όντως προσεγμένο και εντυπωσιακό, θα μπορούσε να δώσει στο ευρύ κοινό ένα από τα πιο κατανοητά, απτά παραδείγματα του τί μπορεί να προσφέρει η ψευδοτρισδιάστατη απεικόνιση στην ψυχαγωγία για το σπίτι. Βεβαίως άποψη για το αποτέλεσμα αυτό θα έχουμε ως καταναλωτές σε... ένα χρόνο σχεδόν από σήμερα, όταν το σχετικό Blu-ray κυκλοφορήσει στα καταστήματα, όμως δεν παύουμε να ανυπομονούμε για την εμπειρία των... 3D μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου. Θα είναι όντως τόσο εντυπωσιακή όσο τη φανταζόμαστε; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ