Sony: προβολέας τσέπης καθ' οδόν

Εικόνα υψηλής ευκρίνειας σε οποιαδήποτε επιφάνεια, με πηγές smartphones ή tablets

Οι φανατικοί θιασώτες των "σωστών" home cinema - όπου οι ποιοτικές οθόνες προβολής, το σημείο τοποθέτησής τους, η συσκότιση του περιβάλλοντος κλπ. είναι αληθινά σημαντικές παράμετροι - μπορεί να... μισούν ακόμη και την ιδέα των φορητών προβολέων, όμως η αλήθεια είναι πως οι πρακτικές εφαρμογές αυτών των συσκευών δεν είναι λίγες. H Sony έχει πολύχρονη εμπειρία στην κατασκευή προβολέων της... πρώτης κατηγορίας, φυσικά, όμως πολύ λίγες φορές έχει δοκιμάσει να προωθήσει τέτοιους της δεύτερης. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έχει σημειώσει αρκετή τεχνολογική πρόοδο σχετική ώστε να ετοιμάσει καινούργια πρόταση του είδους. Και μάλιστα σύντομα.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ανάπτυξης ενός υποσυστήματος προβολής όχι απλώς Micro, αλλά... Pico διαστάσεων, ικανού να προβάλλει εικόνα σε ανάλυση 1920x720 pixel - σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν των 800x480 pixel που είχαμε συναντήσει σε προϊόντα του είδους μέχρι σήμερα. Αυτό το υποσύστημα προβολής χρησιμοποιεί τεχνολογία laser και την ειδική εστίασης που δημιούργησε η Sony, ώστε να "απλώσει" εικόνα διαγωνίου 40 ιντσών στο ένα μέτρο απόστασης (!), έως και 120 ιντσών στα τρία μέτρα απόστασης, πάνω σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Οι βελτιώσεις στην παραγόμενη εικόνα δεν αφορούν μόνο στην ανάλυση, αλλά και στην αντίθεση, αλλά και την απόδοση των χρωμάτων και της κίνησης - πάντοτε σε σχέση με τους μέχρι σήμερα φορητούς προβολείς.

Η Sony υποστηρίζει πως αυτό το υποσύστημα προβολής, ενσωματωμένο σε ένα περίβλημα με συνοδευτικές μπαταρίες για αυτονομία κάποιων ωρών και ένα κύκλωμα ασύρματης διασύνδεσης Wi-Fi, θα μπορούσε να είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο "αξεσουάρ" για smartphones, tablets και laptops που θα μπορούσαν να στείλουν το υλικό τους σε αυτό για θέαση σχεδόν οπουδήποτε. Συγκεκριμένο προϊόν με αυτήν την περιγραφή η Sony δεν έχει ακόμη ανακοινώσει, όμως δεν θα εκπλαγούμε αν παρουσιάσει κάποιο έτοιμο για εμπορική διάθεση στην έκθεση IFA του Σεπτεμβρίου. Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ