Sony: Δεκατρία βραβεία στη CES 2014

Πλειάδα διακρίσεων σε πολλαπλές κατηγορίες για τους Ιάπωνες - με ποιά προϊόντα;

Στην... άκρη-άκρη του απόηχου της φετινής έκθεσης CES, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και 10 μέρες περίπου, έρχονται τα βραβεία για την καινοτομία και τον σχεδιασμό νέων προϊόντων τεχνολογίας που απένειμε η ειδική επιτροπή του θεσμού. Η Sony βραβεύεται συχνά στο πλαίσιο εκθέσων αυτού του βεληνεκούς, όμως αυτή τη φορά αληθινά... ξεπέρασε τον εαυτό της συγκεντρώνοντας όχι λιγότερα από 13 (!) τέτοια βραβεία συνολικά, για ευρεία γκάμα διαφορετικών προτάσεων που επέδειξε. Η σειρά φωτογραφικών μηχανών-φακών QX, η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων 4K Ultra HD (FMP-X1), ο φορητός υπολογιστής VAIO Flip και το φορητό DAC/ενισχυτής ακουστικών PHA-2 απέσπασαν το βραβείο "Best of Innovations" και διακρίθηκαν ως τα καλύτερα νέα προϊόντα στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Εννέα ακόμη προϊόντα της Sony, άλλωστε, απέσπασαν διακρίσεις για καινοτομία στο σχεδιασμό τους. Πρόκειται για τα Tablet Z (κατηγορία Tablets E-Readers & Mobile Computing), XBR-65X850A (κατηγορία συστημάτων προβολής), HT-ST7 (κατηγορία ηχείων για συστήματα οικιακού κινηματογράφου), HAP-Z1ES (κατηγορία οικιακού ήχου υψηλής απόδοσης), FDR-AX1 (κατηγορία προϊόντων ψηφιακής οπτικής απεικόνισης), HDR-AS100VR (κατηγορία προϊόντων ψηφιακής οπτικής απεικόνισης), HDR-MV1 (κατηγορία προϊόντων ψηφιακής οπτικής απεικόνισης), MDR-10RNC (κατηγορία ακουστικών) και Vaio Tap PC (κατηγορία Tablets E-Readers & Mobile Computing).

Τα βραβεία της έκθεσης CES για την καινοτομία στο σχεδιασμό και την κατασκευή (Innovations Design and Engineering Awards) χορηγούνται από την αμερικανική Ένωση Καταναλωτικών προϊόντων (CEA) από το 1976. Η Sony απέσπασε την προαναφερθείσα πληθώρα βραβείων, όμως ουκ ολίγα απέσπασαν και άλλες μεγάλες εταιρείες της αγοράς τεχνολογίας, στις ίδιες και άλλες προϊοντικές κατηγορίες. Για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital που θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω, στο επίσημο Web site της έκθεσης CES φιλοξενούνται ειδικές σελίδες για τα βραβεία αυτά - με κεντρική τους αυτή. Σε κάθε περίπτωση, τα εύσημα στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας: τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ