Sony 65X9005, η ετυμηγορία

Συμπεράσματα: ποιοί έχει νόημα να μεταβούν στην υπερυψηλή ευκρίνεια και γιατί;

Τιμή: €7000,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital Sony 65X9005 4K Week, αναφερθήκαμε σε μία σειρά από θέματα. Στο συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης ως συσκευή αυτή καθ' αυτή, στη χρήση της σε απλό τηλεοπτικό πρόγραμμα και ταινίες στερεοσκοπικής εικόνας (3D), στην ποιότητα εικόνας που αποδίδει στη θέαση ταινιών από πλειάδα πηγών, αλλά και στη χρήση της με video games των PC και του PS3. Το μόνο που απομένει είναι να γίνει μια... ανακεφαλαίωση συμπερασματική - όχι μόνο για την κορυφαία τηλεόραση της Sony, ωστόσο, αλλά και για την υψηλή ευκρίνεια συνολικά. Γιατί μπορεί η 65X9005 να είναι από τα καλύτερα παραδείγματα τηλεόρασης αυτής της τεχνολογίας - αν όχι το καλύτερο - αλλά με κόστος όχι αμελητέο γι' αυτήν και όλες τις ανταγωνιστικές προτάσεις του είδους στην αγορά, η επένδυση αξίζει... διερεύνησης!

Εστιάζοντας πρώτα το ενδιαφέρον μας στην 65X9005: είναι η τρίτη πλέον εβδομάδα που "συζούμε" με την τηλεόραση υπερυψηλής ευκρίνειας της Sony και συνεχίζει να είναι ένα από τα ελάχιστα τεχνολογικά προϊόντα των τελευταίων ετών που... αρνείται να "ξεβάψει" στα μάτια μας. Μαζί της "έχουμε γράψει" αμέτρητες ώρες προβολής - περισσότερες από τις ήδη πολλές απαιτούμενες για τις δοκιμές των παρόντων άρθρων - και συνεχίζει να μάς εντυπωσιάζει με την ποιότητα εικόνας που προσφέρει. Η υλοποίηση της τεχνολογίας Triluminos ήταν ευχάριστη έκπληξη - με προσεκτική ρύθμιση των σχετικών επιλογών τα χρώματα δείχνουν όντως πειστικότερα - ενώ τα ενσωματωμένα της ηχεία έχουν μειώσει σε ανησυχητικά επίπεδα την... ανοχή μας στον κακό ήχο όλων των άλλων τηλεοράσεων. Περισσότερα έχουμε αναφέρει στο σχετικό άρθρο ήδη, όμως με μία πρόταση μπορούμε να αποδώσουμε επακριβώς την ουσία του πράγματος: η αίσθηση που αποπνέει η 65X9005 είναι η ίδια αίσθηση στην οποία έχει στηρίξει την επιτυχία της η Apple. Είναι ένα προϊόν που σού προσφέρει χαρά ακόμη κι όταν απλώς το χειρίζεσαι και το απολαμβάνεις. Σπάνιο, αυτό.

Ούτε η 65X9005, ωστόσο, ούτε καμία άλλη τηλεόραση - ούτε κανένα άλλο τεχνολογικό προϊόν - δεν στερείται στοιχείων που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Η απόδοση του μαύρου, για παράδειγμα, είναι μόνιμο ζήτημα συζήτησης στις τηλεοράσεις τεχνολογίας LED/LCD, οπότε προκύπτει και για την 65X9005. Και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή σε αυτόν τον τομέα για τα δεδομένα των LED/LCD, όχι όμως τόσο καλή όσο π.χ. οι κορυφαίες τηλεοράσεις plasma υψηλής ευκρίνειας αυτή τη στιγμή. Επακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις γωνίες θέασης. Επίσης, οι Δικτυακές υπηρεσίες που παρέχονται θα μπορούσαν να είναι τόσο περισσότερες, όσο και ταχύτερες. Όμως, εν τέλει, αυτά είναι... όλα κι όλα τα "παράπονά μας": ένα που σχετίζεται με την επιλογή συγκεκριμένης τεχνολογίας προβολής και όχι άλλης - και θυμίζουμε πως δεν υπάρχει τηλεόραση plasma 4Κ - και ένα που εύκολα βελτιώνεται με αναβαθμίσεις λογισμικού. Τις οποίες είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η Sony θα προσφέρει στους κατόχους των τηλεοράσεων X9 τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια, βελτιώνοντας την 65X9005 σε πολλούς τομείς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ