Sony 40ZX1

Η αβάσταχτη... λεπτότητα της πολυτέλειας

Είδος: TV LCD
Τιμή: €3999,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Είναι γνωστή η ιδιότητα που έχουν συγκεκριμένα hi-tech προϊόντα να... συνθλίβουν σε δευτερόλεπτα και το παραμικρό ίχνος καταναλωτικής λογικής μέσα μας (αν υποθέσουμε ότι οι λάτρεις της τεχνολογίας έχουν λογική εξ αρχής!). Να εμπνέουν από την πρώτη στιγμή το γνωστό "το θέλω ΤΩΡΑ", το οποίο πολλές φορές οδηγεί σε αγορές απέραντης αγαλλίασης βραχυπρόσθεσμα, αλλά όχι εξίσου αληθινής ικανοποίησης μακροπρόθεσμα. Είναι συγκεκριμένη αυτή η κατηγορία προϊόντων και η στήλη δηλώνει αμετανόητο... θύμα της σε περισσότερες από μία περιπτώσεις - είναι επίσης αναμφίβολα η κατηγορία στην οποία ανήκει η ολοκαίνουργια ZX1, η τηλεόραση της Sony που διεκδικεί αυτόν τον καιρό όχι μόνο τα πρωτεία της λεπτότερης που υπάρχει, μα ίσως και της ομορφότερης που μπορεί να αγοραστεί σήμερα. Το ερώτημα είναι: μετά από τα 10 πρώτα λεπτά... ασυγκράτητου πόθου γι' αυτήν, θα διακρίνει κανείς περισσότερους απτούς λόγους για να αποκτήσει το ιδιότυπο αυτό panel;

Κρίνοντας από την εισαγωγή μας, οι φίλοι και οι φίλες της στήλης υποθέτουμε πως έχουν ήδη αντιληφθεί πως το μεγαλύτερο πιθανώς προτέρημα της ZX1 είναι το εξαιρετικό της παρουσιαστικό. Το πάχος της οθόνης αυτής στα περισσότερά της σημεία είναι μικρότερο από... 10 χιλιοστά (!), ενώ το μαύρο χρώμα που έχει επιλεγεί για το γυαλιστερό μέταλλο του περιβλήματός της επεκτείνει την εντύπωση του συμπαγούς, σχεδόν... αμελητέου όγκου ακόμη περισσότερο. Αν κρεμαστεί σε τοίχο, η ZX1 κυριολεκτικά δεν... έχει πλάγια πλευρά, μόνο πρόσοψη - η Sony συνηθίζει να αντιπαραβάλλει σε φωτογραφίες το πάχος της με αυτό μίας θήκης δίσκου Blu-ray, η αλήθεια όμως είναι ότι εν τέλει φαντάζει ακόμη λεπτότερη. Η ποιότητα κατασκευής της είναι βέβαια, όπως περιμένει κανείς από αυτήν την κατηγορία προϊόντος, υπεράνω κριτικής, ενώ διακριτικά είναι και τα ελάχιστα ρυθμιστικά που βρίσκονται στο κάτω μέρος της. Η ZX1 είναι το είδος του panel που δίνει αίσθηση όχι απλώς μοντέρνα, αλλά... μελλοντολογική - και στο λεξικό πολλών, αυτό είναι συνώνυμο του "λόγου αγοράς", ακόμη και τίποτε άλλο να μην είχε να προβάλλει ως πλεονέκτημα η συγκεκριμένη τηλεόραση.

Τα καλά νέα είναι πως έχει να προβάλλει ένα ακόμη μεγάλο plus, πιθανώς σημαντικότερο για όσους και όσες δίνουν μεγάλη σημασία στην αισθητική του χώρου και (αναμενόμενα) μισούν τα πολλά ορατά καλώδια στις συνδέσεις του εκάστοτε home cinema. H ΖΧ1 δανείζεται το χαρακτηριστικότερο στοιχείο της σειράς EX της Sony, των γνωστών "κάδρων": την ύπαρξη ξεχωριστής συνοδευτικής μονάδας (το λεγόμενο media box), η οποία φέρει όλες σχεδόν τις θύρες διασύνδεσης και εμπεριέχει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα επεξεργασίας της εικόνας. Το media box - χάρις στο οποίο η ZX1 καταφέρνει να είναι τόσο απίθανα λεπτή - επικοινωνεί ασύρματα με την τηλεόραση στη συχνότητα των 5 GHz και από θεωρητική απόσταση έως τα 18-20 μέτρα. Τα δύο αυτά στοιχεία εξασφαλίζουν πως δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παρεμβολών από άλλες συσκευές, αφενός, αλλά και ότι το media box ο κάτοχός του μπορεί να το "κρύψει" αρκετά μακριά από το panel αυτό καθ' αυτό με μεγάλη ευκολία. Και τα δύο σημαντικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ