Σε πείσμα της κρίσης, Έκθεση Ήχος-Εικόνα 2014

Για τους φίλους του οικιακού σινεμά και όχι μόνο, αυτό το Σαββατοκύριακο

Aν και οι συζητήσεις για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας "δίνουν και παίρνουν" για πολλοστή φορά τελευταία - υπάρχουν πάντα ευνόητοι λόγοι γι' αυτό - συγκεκριμένες προϊοντικές κατηγορίες στο χώρο της τεχνολογίας έχουν πληγεί τα τελευταία 4 χρόνια σε τέτοιο βαθμό, που η όποια... ανάπτυξη της αγοράς θα έπρεπε να είναι το λιγότερο θεαματική για τις επαναφέρει σε υγιές επίπεδο. Είναι οι προϊοντικές κατηγορίες των προβολέων, των ποιοτικών ηχείων, των εντυπωσιακών ενισχυτών και άλλες, οι οποίες από το 2010 και μετά άρχισαν να θεωρούνται "πολυτελείς" από μεγάλο ποσοστό του κοινού που άλλοτε θα έκανε τη σχετική επένδυση για να δημιουργήσει ένα home cinema αξιώσεων - και δεν είναι πια σε θέση να το κάνει. Με αυτό ως δεδομένο, είναι σαφώς παρηγορητικό και ίσως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει μία έκθεση στη χώρα μας που απευθύνεται στο κοινό που συνεχίζει ν' αγαπά αυτές τις προϊοντικές κατηγορίες (και όχι μόνο): είναι η έκθεση Ήχος-Εικόνα, η οποία διοργανώνεται από το ιστορικό περιοδικό "Ήχος" και ανθρώπους με πολύχρονη πορεία στην αγορά των οπτικοακουστικών.

Η φετινή έκθεση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (29 και 30 Νοεμβρίου) και σε αυτήν συμμετέχουν πρακτικά όλες οι "μεγάλες δυνάμεις" των καταναλωτικών ηλεκτρονικών που έχουν παρουσία στη χώρα μας, είτε μέσω των τοπικών θυγατρικών τους, είτε μέσω αντιπροσωπειών. Οι πρώτες περιλαμβάνουν τις Sony, Samsung, LG, Panasonic και Epson, ενώ οι δεύτερες τις Pioneer, Bowers&Wilkins, Rotel, BenQ, Yamaha, NEC, JVC και άλλες. Παρούσες θα είναι επίσης οι πλέον έμπειρες εταιρείες σχεδιασμού και εγκατάστασης home cinema, εμπορικές επιχειρήσεις με ειδίκευση στην οικιακή εικόνα και ήχο, ακόμη και ιδιοκατασκευαστές τέτοιων προϊόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση Ήχος-Εικόνα είναι σαφώς ενδιαφέρουσα για το κοινό του home cinema και των νέων τεχνολογιών γενικότερα για μία σειρά από λόγους, αλλά κυρίως για τον... προφανή: είναι μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχει το ευρύ καταναλωτικό κοινό να δει από κοντά συγκεντρωμένες σε ένα χώρο και να θαυμάσει συσκευές που, κάτω από άλλες συνθήκες, είτε θα έπρεπε να προγραμματίσει... τουρνέ σε μεγάλο αριθμό από demo rooms για να αξιολογήσει, είτε δεν θα μπορούσε να συναντήσει ποτέ "στημένες" προς παρουσίαση. Οι διοργανωτές έχουν συγκεντρώσει εντυπωσιακό αριθμό από τέτοια προϊόντα, είτε πρόκειται για νέες τηλεοράσεις 4Κ όλων των τεχνολογιών και διαγωνίων, είτε για προβολείς υπερυψηλής ευκρίνειας, είτε για ηχεία υψηλών επιδόσεων. Φυσικά παρόντα θα είναι και πολλά... "γήινα" καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας, όμως η συγκεκριμένη έκθεση η αλήθεια είναι πως εκλαμβάνεται ως ευκαιρία κυρίως για τον ικανότερο εξοπλισμό, που δεν βρίσκεται εύκολα στα καταστήματα.

H έκθεση Ήχος-Εικόνα 2014 θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Athens Ledra Ηotel - πρώην Mariott, Λεωφόρος Συγγρού 115 - και θα λειτουργεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 09:00 μ.μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Θα σας δούμε εκεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ