Σε πείσμα της... κρίσης!

Το κλίμα που ενορχηστρωμένα καλλιεργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη λεγόμενη οικονομική κρίση, πολύ χαίρεται η στήλη που... δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης στον κόσμο, της CES. Η φετινή ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες και, αν μη τί άλλο, τα όσα επιδείχθηκαν εκεί μόνο αγορά έτοιμη "να σηκώσει τα χέρια ψηλά", όπως οι αντίστοιχες του αυτοκινήτου και των ακινήτων, δεν προδίδουν. Καμία κατηγορία προϊόντων, απολύτως καμία δεν "έμεινε στάσιμη" εξελικτικά. Οθόνες, προβολείς, media player, Blu-ray player, Η/Υ, λειτουργικά συστήματα, Δικτυακές υπηρεσίες, όλα τα έχει αγγίξει άνεμος ανανέωσης. Ο άνεμος που, όπως πάντα, θα κάνει διαθέσιμα καλύτερα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές. Ναι, και εν μέσω οικονομικής δυστοκίας.

Εκ των πραγμάτων αισιόδοξο λοιπόν το "μήνυμα" της CES 2009: ναι, ο κόσμος ενδέχεται να έχει λιγότερα χρήματα να ξοδέψει σε σχετικά προϊόντα τον επόμενο καιρό. Ναι, οι εταιρείες ενδέχεται να είναι επιφυλακτικές σε μεγάλα "ανοίγματα" για ένα διάστημα. Αλλά η πρόοδος της τεχνολογίας και του Internet, αυτή που κάνει τη δουλειά μας ευκολότερη και τη ζωή μας πιο διασκεδαστική, απλώς δεν μπορεί να επιβραδυνθεί - θα συμβεί ούτως ή άλλως, όχι απλώς γιατί είναι στο DNA και των δύο κάτι τέτοιο, αλλά γιατί... αν η τεχνολογία σταματήσει να κινείται γοργά, δεν έχει νόημα ύπαρξης.

Κι αν οι φίλοι και οι φίλες της στήλης προτιμούν σε εικόνα το επιχείρημά μας, ορίστε: ακούστηκε ποτέ δρομέας των 100 μέτρων, με τον πυροβολισμό του αφέτη, να... βάζει τα χέρια στις τσέπες και να περπατάει χαλαρά προς τον τερματισμό; Ακριβώς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ