Samsung: τηλεοράσεις με... οθόνες LG σύντομα

Οι δύο Κορεάτες κολοσσοί για πρώτη φορά σε συνεργασία, γιατί όχι και σε περισσότερες

Στον κόσμο της τεχνολογίας είναι αληθινά... μοναδικό το επίπεδο ανταγωνισμού και αντιπαλότητας που διακρίνει κανείς ανάμεσα στους δύο Κορεατικούς κολοσσούς, την Samsung και την LG. Αν και θεωρίες για ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ τους "στο παρασκήνιο" υπήρξαν πολλές στο παρελθόν, το μόνο βέβαιο είναι πως "στα φανερά" οι δύο εταιρείες δεν έχουν συνεργαστεί ποτέ σε κανένα προϊόν. Όπως φαίνεται, ωστόσο, ήλθε το... πλήρωμα του χρόνου και γι' αυτό, καθώς η Samsung μέσα από διάφορες συγκυρίες και ανακατατάξεις στον τομέα της κατασκευής τηλεοράσεων χρειάζεται οθόνες - τις οποίες, στους αριθμούς που τις χρειάζεται η Samsung, μπορεί να τις προσφέρει μόνο η LG!

Πράγματι: με την εξαγορά της ιαπωνικής Sharp από την κινεζική Foxconn πέρυσι - και την πρόθεση της δεύτερης να επαναφέρει το όνομα της πρώτης στην αγορά με νέα μοντέλα τηλεοράσεων - η συμφωνία που είχε η Samsung με την Sakai Display της Foxconn, απ' όπου προμηθευόταν οθόνες για συγκεκριμένες σειρές δικών της τηλεοράσεων, πρακτικά ακυρώθηκε. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη αναστολή λειτουργίας που είχε ήδη δρομολογήσει η Samsung για ένα από τα πιο μεγάλα δικά της εργοστάσια παραγωγής οθονών LCD για τα εισαγωγικά μοντέλα της σε μικρές διαγωνίους (τις σειρές 5 και 6), οδήγησε σε ξαφνική έλλειψη οθονών τον κορεατικό κολοσσό - και μάλιστα στην ζώνη τιμών που φέρνει τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Εξ ου και η... φορσέ, μεν, αλλά σημαντική για τα κέρδη της Samsung συμφωνία αγοράς οθονών από την LG στις 40 και 60 ίντσες.

Αναλυτές προβλέπουν ότι η LG θα τροφοδοτήσει την Samsung με 1.000.000 περίπου οθόνες τους επόμενους 12 μήνες - αλλά και ότι η συνεργασία αυτή έχει πρακτικά ήδη ξεκινήσει αφού τηλεοράσεις της πρώτης με οθόνες τεχνολογίας IPS LCD αναμένονται στα καταστήματα της κορεατικής αγοράς μέχρι το τέλος Ιουλίου (η Samsung παραδοσιακά στηρίζεται σε οθόνες τεχνολογίας VA LCD για τα εισαγωγικά της μοντέλα). Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν πως από την στιγμή που έγινε η αρχή, οι δύο κορεατικοί κολοσσοί θα μπορούσαν να προβούν σε συνέργειες και σε άλλες κατηγορίες οθονών ή και σε άλλα προϊόντα γενικότερα. Είναι ευρέως γνωστή, για παράδειγμα, η φημολογία για συνεργασία της Samsung με το τμήμα μπαταριών της LG, την LG Chem, στο Galaxy Note 8 έτσι ώστε να αποφευχθούν τα περυσινά με τις... εκρηκτικές μπαταρίες του Galaxy Note 7. Γνώμη μας: και πολύ άργησαν οι δύο Κορεάτες. Λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη κοινή λογική!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ