Samsung Neo QLED QN900A: λειτουργίες κι ευκολίες ασυνήθιστες

Μία τηλεόραση που προσφέρει πολλά περισσότερα από... απλώς υπέροχη εικόνα

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα τηλεοράσεων, όλων των τύπων, τεχνολογιών και διαστάσεων, από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές. Λίγες από αυτές τις τηλεοράσεις διακρίνονται σε σχέση με τις υπόλοιπες για συγκεκριμένους λόγους, είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό τους, είτε για την ποιότητα εικόνας που τις χαρακτηρίζει, είτε για τις εξελιγμένες δυνατότητες που έχουν στην απόδοση σύγχρονων games, είτε για τις έξτρα λειτουργίες που διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό. Και, για το 2021, ακριβώς μία τέτοια τηλεόραση είναι η Samsung Neo QLED QN900A.

Κάνοντας την επένδυση απόκτησης αυτής της τηλεόρασης δικαίως περιμένει κανείς από αυτήν πολύ περισσότερα πράγματα από... "απλώς" εντυπωσιακό design και υψηλή ποιότητα εικόνας - και η Samsung έχει φροντίσει να τα προσφέρει απλόχερα με το συγκεκριμένο μοντέλο. Η Neo QLED QN900A αξιοποιεί την εμπειρία της κατασκευάστριάς της στα smartphones για να κάνει διαθέσιμες λειτουργίες όπως η Tap View: αυτή "φέρνει σε επικοινωνία" την τηλεόραση με το κινητό τηλέφωνο του χρήστη, αλλά με... ένα απλό άγγιγμα του δεύτερου στην πρώτη (!) αντί για την γνωστή διαδικασία pairing ανάμεσα στις δύο συσκευές. Έτσι ο θεατής μπορεί να απολαύσει περιεχόμενο από το smartphone του, αυτόματα και απευθείας στην μεγάλη οθόνη.

Μία άλλη λειτουργία της Neo QLED QN900A άρτια υλοποιημένη είναι το MultiView: αυτό επιτρέπει στον θεατή να έχει ενεργά πολλαπλά "παράθυρα" με περιεχόμενο στην οθόνη, έως και τέσσερα, ταυτόχρονα. Τα "παράθυρα" αυτά μπορούν να αντλούν περιεχόμενο από διαφορετικές πηγές - από τον τηλεοπτικό δέκτη και apps όπως το YouTube μέχρι μία συνδεδεμένη κάμερα, το smartphone και... το PC του θεατή! - και να το προβάλλουν στην οθόνη σε διάφορα μεγέθη. Έτσι μπορεί κανείς π.χ. να παρακολουθεί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να τον σχολιάζει με τους φίλους του σε βιντεοκλήση μέσω webcam, να έχει διαθέσιμα τα στατιστικά του ματς μέσω PC και να ακολουθεί τα σχόλια στα social media μέσω του κινητού, όλα μαζί στην ίδια οθόνη!

Η χρήση μιας webcam συνδεδεμένης στην Neo QLED QN900A - πωλείται ξεχωριστά - προσφέρει και άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές και λειτουργίες. Σε έκδοση ειδική για το λειτουργικό σύστημα της τηλεόρασης αυτής, για παράδειγμα, υπάρχει το Google Duo, το δημοφιλές app τηλεδιασκέψεων που στην Neo QLED QN900A επιτρέπει έως και έξι συμμετέχοντες ταυτόχρονα στην οθόνη της. Μία webcam συνδεδεμένη στην τηλεόραση αυτή της Samsung επιτρέπει επίσης την συμμετοχή σε συσκέψεις τηλεργασίας, μαθήματα τηλεκπαίδευσης, γυμναστικά προγράμματα εξ αποστάσεως και άλλα πολλά. Και όλα χωρίς καμία ανάγκη για σύνδεση PC ή κινητού με αυτήν.

Στην εποχή της εκτεταμένης τηλεργασίας, ωστόσο, η χρήση μιας μεγάλης τηλεόρασης ανάλυσης 8Κ κι επαγγελματικά δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα... και η Samsung φρόντισε ώστε η Neo QLED QN900A να μπορεί να κάνει και αυτό! Εκτελώντας κανείς στον προσωπικό του υπολογιστή γραφείου με Windows 10 Pro /11 Pro την εφαρμογή Easy Connection to Screen μπορεί να "συνδέσει" αυτόν τον Η/Υ απευθείας με την τηλεόραση της Samsung και να έχει πρόσβαση σε αυτόν μέσα από την ίδια την Neo QLED QN900A (μπορεί να συνδέσει σε αυτήν και ασύρματο πληκτρολόγιο και mouse ώστε να χρησιμοποιεί το PC... σαν να το είχε μπροστά του). Ακόμη και έγγραφα του Microsoft Office 365 μπορεί να επεξεργαστεί κανείς μέσω αυτής της τηλεόρασης (και συνεργατικά με συναδέλφους σε πραγματικό χρόνο), ενώ υπάρχει πάντοτε και η επιλογή του Dex, η σύνδεση δηλαδή συγκεκριμένων κινητών της Samsung με την Neo QLED QN900A, προβολή ενός περιβάλλοντος desktop και χρήση των apps τους σε πλήρη οθόνη.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό το ότι η Samsung έχει σκεφτεί πάρα πολύ πώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει δημιουργικά την υψηλή ανάλυση 8Κ μιας Neo QLED QN900A και την ταχύτατη διασύνδεση Wi-Fi 6 που αυτή ενσωματώνει, έτσι ώστε για να προσφέρει στους κατόχους της τηλεόρασης αυτής bonus λειτουργίες και δυνατότητες. Και, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, βρήκε τρόπους να προσφέρει πολύ περισσότερα, αυξάνοντας έτσι την αξία μιας Neo QLED QN900A στην καθημερινή ζωή του κατόχου της θεαματικά. Γιατί... είπαμε: από μία επένδυση δικαίως μπορεί να έχει κανείς απαιτήσεις, χρειάζεται όμως ένας κατασκευαστής όπως η Samsung για να ανταποκριθεί σε τέτοιο βαθμό σ' αυτές!

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ