Samsung Neo QLED QN900A: εικόνα άκρως εντυπωσιακή

Ακριβής έλεγχος υποφωτισμού και αναβάθμιση της ποιότητας εικόνας σε πλήρη αρμονία

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα τηλεοράσεων, όλων των τύπων, τεχνολογιών και διαστάσεων, από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές. Λίγες από αυτές τις τηλεοράσεις διακρίνονται σε σχέση με τις υπόλοιπες για συγκεκριμένους λόγους, είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό τους, είτε για την ποιότητα εικόνας που τις χαρακτηρίζει, είτε για τις εξελιγμένες δυνατότητες που έχουν στην απόδοση σύγχρονων games, είτε για τις έξτρα λειτουργίες που διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό. Και, για το 2021, ακριβώς μία τέτοια τηλεόραση είναι η Samsung Neo QLED QN900A.

Όντας το κορυφαίο μοντέλο στην μεγάλη προϊοντική γκάμα τηλεοράσεων που προωθεί η Samsung, η Neo QLED QN900A είναι βεβαίως ανάλυσης 8Κ: τέσσερις φορές πιο πολλά pixel απ' όσα χρησιμοποιεί μία τηλεόραση ανάλυσης 4Κ συνθέτουν περισσότερο συμπαγή, περισσότερο αληθοφανή εικόνα υψηλότερου επιπέδου λεπτομέρειας. Η συγκεκριμένη σειρά μοντέλων των Κορεατών, δε, αξιοποιεί την τεχνολογία τοπικού υποφωτισμού MiniLED: αυτή δημιουργεί πολλές εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες (!) ζώνες υποφωτισμού της οθόνης, οι οποίες μπορούν να ελεγχθούν αυτόνομα. Η πλειοψηφία των τηλεοράσεων 4Κ και 8Κ σήμερα ενσωματώνει λίγες εκατοντάδες μόνο ζώνες τοπικού υποφωτισμού, στην καλύτερη περίπτωση.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η Samsung Neo QLED QN900A προσφέρει αυτό ακριβώς που ζητούν οι λάτρεις της ποιοτικής απεικόνισης HDR σήμερα: συναρπαστική απόδοση του μαύρου, αλλά και λαμπερή εικόνα και αποτελεσματική απόδοση των περισσότερο φωτεινών σημείων της. Έτσι οι σύγχρονες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές απεικονίζονται ακριβώς όπως τις ήθελε ο σκηνοθέτης τους: με εκπληκτική λεπτομέρεια στα φωτεινά πλάνα, βαθύ, ατμοσφαιρικό μαύρο στα σκοτεινά και άκρως εντυπωσιακή έμφαση στα ειδικά εφέ.

Tα παραπάνω είναι σε θέση να τα προσφέρει η Neo QLED QN900A όχι μόνο χάρις στον πάρα πολύ υψηλό αριθμό των ζωνών υποφωτισμού με MiniLED, αλλά και στον πανίσχυρο επεξεργαστή εικόνας που σχεδίασε ποτέ η Samsung, τον Neo Quantum Processor 8K. Είναι αυτός που όχι μόνο ελέγχει όλες τις παραπάνω ζώνες "παίρνοντας αποφάσεις" πολλές φορές το δευτερόλεπτο για το πώς θα τις διαχειριστεί - βασισμένος σε ρουτίνες τεχνητής νοημοσύνης - αλλά και αυτός που "ρυθμίζει" κάθε λεπτομέρεια στην απόδοση της κίνησης, της οξύτητας και της αντίθεσης της εικόνας συνολικά.

Ο επεξεργαστής Neo Quantum Processor 8K αναλαμβάνει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: την αύξηση της ανάλυσης ανάλογα με την πηγή και το περιεχόμενο σε ανάλυση επιπέδου 8Κ*. Καθώς το υλικό πλήρους ανάλυσης 8Κ δεν είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένο, όλοι οι καταναλωτές θα παρακολουθούν για καιρό ακόμη περιεχόμενο χαμηλότερων αναλύσεων, είτε πρόκειται για κοινά τηλεοπτικά κανάλια, είτε για συνδρομητικό πρόγραμμα, είτε για ταινίες και σειρές από Δικτυακές υπηρεσίες, είτε για φιλμ από οπτικούς δίσκους DVD/Blu-ray/Ultra HD Blu-ray. Ο επεξεργαστής αυτός, λοιπόν, φροντίζει ώστε - βάσει της αρχικής ποιότητας του εκάστοτε υλικού - η εικόνα να αυξάνεται σε ανάλυση επιπέδου 8Κ ποιοτικά κι αποτελεσματικά.

H Neo QLED QN900A είναι μία τηλεόραση που θα προσφέρει στους κατόχους της αμέτρητες ώρες απολαυστικής θέασης τόσο στο σημερινό, όσο και στο μελλοντικό περιεχόμενο της επιλογής τους. Όπως περιμένει κανείς από την κορυφαία τηλεόραση της Samsung!


* Η εμπειρία προβολής ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τους τύπους περιεχομένου και μορφής, ενώ η λειτουργία ΑΙ Upscaling μπορεί να μην ισχύει για σύνδεση PC και σε λειτουργία Game Mode.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ