Samsung HT-BD1250

Ουκ ολίγα, για... πολύ λίγα!

Είδος: Συστήματα all-in-one
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Samsung

Για την ευκολία που προσφέρουν τα συστήματα home cinema "όλα σε ένα", τα έχουμε ξαναπεί: δεν χρειάζεται να ψάχνει κανείς αλλού για player, αλλού για ενισχυτή, αλλού για ηχεία, αλλού για καλώδια - και να ανησυχεί για τη συνεργασία μεταξύ τους. "Συνδέστε, τοποθετήστε, τελειώσατε", τρόπον τινά. Από την άλλη, για τους συμβιβασμούς των "home cinema σε πακέτο", επίσης τα έχουμε ξαναπεί: ποτέ κορυφαία ποιότητα κατασκευής και απόδοσης, καμία δυνατότητα αναβάθμισης, δεδομένοι περιορισμοί σε ισχύ και δυνατότητες. Το θέμα των "όλων σε ένα" καταλήγει πάντα στο ίδιο ερώτημα: "μπορώ να έχω αξιοπρεπή εικόνα και ήχο στο σαλόνι μου, χωρίς πολλή ταλαιπωρία και πολλά έξοδα;". Ε, σ' αυτήν τουλάχιστον την ερώτηση, η απάντηση της Samsung με το ολοκαίνουργιο HT-BD1250 μπορεί να θεωρηθεί (με τα δεδομένα της κατηγορίας πάντοτε στα υπόψιν) ως θετική, παρά το γεγονός ότι σε κάποια πράγματα έγιναν υποχωρήσεις σε σχέση με την περυσινή της αντίστοιχη πρόταση, το HT-BD2.

Το HT-BD1250 σε πολλά επίπεδα είναι ανώτερο του προκατόχου του, σε κάποια είναι λιγότερο εντυπωσιακό - κι αυτό περιλαμβάνει την εξωτερική εμφάνιση του πρώτου, η οποία είναι περισσότερο συντηρητική και σίγουρα συμβατική αναλογικά με αυτήν άλλων προτάσεων της αγοράς. Το γεγονός ότι το όλο σύστημα είναι από τα πλέον συμπαγή που έχουμε συναντήσει, όμως, βοηθά στην ευκολότερη τοποθέτησή του σε περισσότερους χώρους: τα ηχεία δεν έχουν επιδαπέδια στηρίγματα και είναι αρκετά μικρά ώστε να "κρυφτούν" σχεδόν οπουδήποτε, το subwoofer είναι άκρως "συμμαζεμένο", ενώ το κυρίως "σώμα" του σετ (που ενσωματώνει και τον ενισχυτή) δεν είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο Blu-ray player έχουμε δει τους τελευταίους μήνες. Το μαύρο γυαλιστερό χρώμα του player και του sub δεν είναι ακριβώς πρωτότυπο, βέβαια, ο σχεδιασμός πάντως όλων των τμημάτων είναι καλαίσθητος και ευθυγραμμισμένος με το στυλ ενός σύγχρονου σαλονιού.

Θα ήταν λάθος, πάντως, να κρίνει κανείς από το μέγεθος και μόνο των ηχείων το αν και κατά πόσο το HT-BD1250 μπορεί να αποδώσει "δυνατά" αν χρειαστεί. Γιατί μπορεί: η συνολική ισχύς του συστήματος ονομαστικά αγγίζει τα 1000 Watt, κατανέμεται σε 170 για το subwoofer και 166 για καθένα από τα άλλα 5 ηχεία και κρίνεται σαφώς αρκετή για να συνθέσει ρεαλιστικό ηχητικό πεδίο μέσα σε λογικών διαστάσεων σαλόνι ή κρεβατοκάμαρα. Η αναλογία ισχύος ανάμεσα στα κανάλια πιθανώς να απέδιδε καλύτερα αν το sub είχε περισσότερα Watt στη διάθεσή του και λιγότερα οι δορυφόροι - και ως έχει, πάντως, δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση με εξαίρεση το κεντρικό ηχείο, μέσα από το οποίο οι διάλογοι για κάποιο λόγο ακούγονται ελαφρώς "πνιγμένοι". Τίποτε πάντως που να αλλοιώνει το "κινηματογραφικό" κλίμα που συστήματα όπως αυτό επιδιώκουν να δημιουργήσουν.



ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ