Samsung HT-BD1250

Ουκ ολίγα, για... πολύ λίγα!

Το πιθανότερο είναι βέβαια το HT-BD1250 να συνδεθεί με τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, αν ο κάτοχός του εννοεί να απολαύσει την εικόνα που προσφέρουν οι παραγωγές σε δίσκο Blu-ray. Τα καλά νέα είναι πως η εικόνα αυτή είναι ποιοτικότατη για τα δεδομένα των "όλα σε ένα" προϊόντων: κινείται στο επίπεδο που συναντά κανείς σε επιτραπέζια Blu-ray player μέσου επιπέδου, λεπτομερής και ομαλά κινούμενη. Η αναβάθμιση, μάλιστα, που κάνει το player στην εικόνα των απλών DVD, από 575 σε 1080 γραμμές, είναι σχεδόν ανέλπιστα καλή. Tα κακά νέα είναι πως το σύστημα της Samsung δεν προσφέρει κανενός είδους είσοδο εικόνας από άλλη εξωτερική πηγή (π.χ. τηλεοπτικός αποκωδικοποιητής, Xbox 360 κλπ) ώστε να αξιοποιούνταν ως "ενισχυτής" τρόπον τινά. Ηχητικά, πάντως, δέχεται σήμα μέσω δύο θυρών οπτικής ίνας, οπότε έστω τα ηχεία του μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι. Το player αποκωδικοποιεί χωρίς πρόβλημα κάθε ηχητικό φορμά, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD και DTS Master Audio.

Το ΗΤ-BD1250 δεν παραλείπει να προσφέρει και μία σειρά από άκρως ευπρόσδεκτα extras. Είναι συμβατό με BD-Live, οπότε μπορεί να αξιοποιήσει τα πρόσθετα που κάποιες παραγωγές σε δίσκους Blu-ray διαθέτουν, μέσω της θύρας Ethernet που φέρει και μία σύνδεση με το Internet. Φέρει θύρα USB στην πρόσοψη, όπου ο κάτοχός του μπορεί να συνδέσει τα γνωστά flash drives και από εκεί να αναπαράγει μουσική σε MP3, φωτογραφίες σε JPEG και video σε DivX (όχι υψηλής ευκρίνειας όμως). Σημαντικό bonus, δε, είναι η υποδοχή σύνδεσης με iPod/iPhone που προσφέρει, την οποία άλλοι κατασκευαστές χρεώνουν ως extra. Αντιθέτως, η Samsung επέλεξε να προσφέρει ως δυνατότητα που αγοράζεται ξεχωριστά την ασύρματη διασύνδεση, μέσω του λιλιπούτειου περιφερειακού Wi-Fi, καθώς και τον ασύρματο έλεγχο των πίσω ηχείων (που όμως δεν δοκιμάσαμε για να κρίνουμε).

Συνολικά, είναι αλήθεια πως η πρόταση της Samsung δεν στερείται συγκεκριμένων αδυναμιών - τις οποίες έχουμε βέβαια συναντήσει κι άλλοτε, σε "πακέτα" άλλων κατασκευαστών, έστω κι αν αυτό δεν αποτελεί ακριβώς... δικαιολογία. Με τιμή πώλησης όμως γύρω στα 500 ευρώ, λογικότατη και ανταγωνιστική σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις των LG και Panasonic, γυρίζουμε πάλι στην αρχική ερώτηση: μπορεί να έχει κανείς αξιοπρεπή εικόνα και ήχο υψηλής ευκρίνειας με το HT-BD1250, χωρίς ταλαιπωρία; Αναλογικά με το κόστος, ναι, μπορεί... κι αυτό είναι πιθανώς ό,τι έχει νόημα να κρατήσει ως συμπέρασμα ο επίδοξος αγοραστής του. Kαι όταν η οικονομική άνεση, οι απαιτήσεις και ο χώρος που έχει ο τελευταίος αλλάξουν - ή ο ανταγωνισμός προσφέρει περισσότερα στα ίδια χρήματα - το... ξανασυζητάμε!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ