Samsung F9000: εικόνα 4Κ για (εξίσου) λιγότερα

Εντονότερος ανταγωνισμός στις τηλεοράσεις με μοντέλα στις 55 και 65 ίντσες

Οι... κανονιοβολισμοί στο καινούργιο "πεδίο μάχης" της υπερυψηλής ευκρίνειας - της εικόνας 4Κ στην οποία το Aθηνόραμα Digital αφιέρωσε όλη την περασμένη εβδομάδα - είχαν αρχίσει να ακούγονται τους περασμένους μήνες με τα "μεγάλα" μοντέλα τηλεοράσεων στις 84 και 85 ίντσες. Όμως αυτοί προσελκύουν πια την προσοχή σαφώς μεγαλύτερου κοινού τώρα που διαθέσιμες είναι και τηλεοράσεις λιγότερων ιντσών αλλά και σημαντικά χαμηλότερου κόστους. Πριν από 2 εβδομάδες περίπου η Sony παρουσίασε και κυκλοφόρησε στην αγορά τα νέα της μοντέλα Bravia X9 στις 55 και 65 ίντσες... και η Samsung από χθες αντιπαραθέτει τις δικές της προτάσεις, φέρνοντας τον απαραίτητο ανταγωνισμό με δικά της αντίστοιχα μοντέλα, της νέας σειράς F9000.

Όπως και όλες οι άλλες τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας, έτσι και οι F9000 των 55 και 65 ιντσών προσφέρουν ανάλυση οθόνης 3840x2160 pixel, καθώς και ειδικό σύστημα αναβάθμισης της εικόνας από εξωτερικές πηγές, ώστε αυτή να προβάλλεται με περισσότερη λεπτομέρεια απ' ότι στην αρχική της κατάσταση. Η Samsung ονομάζει το δικό της σύστημα επεξεργασίας Quadmatic Picture Engine, προωθεί δε και το συνοδευτικό σύστημα βελτίωσης της αντίθεσης ονόματι Precision Black, το οποίο βελτιώνει την εικόνα συνολικά στον καθοριστικό τομέα απόδοσης του μαύρου. Και τα δύο μοντέλα χαρακτηρίζονται από πολύ λεπτό πλαίσιο οθόνης, βάση μινιμάλ σχεδιασμού, αλλά και στερεοφωνικό σύστημα απόδοσης ήχου δύο δρόμων, συνολικής ισχύος 70 Watt.

Πολύ σημαντικό για την αξία των δύο νέων μοντέλων της Samsung κρίνεται και το γεγονός ότι αξιοποιούν το Evolution Kit - την προσέγγιση της κορεάτικης εταιρείας να έχει συγκεντρωμένα τα υποσυστήματα επεξεργασίας και τις θύρες σύνδεσης σε ένα αυτόνομο τμήμα της τηλεόρασης, το οποίο "αποσπάται" από αυτήν και μπορεί να αναβαθμιστεί με μελλοντική έκδοση του Kit, καλύτερων επιδόσεων και νεότερων προδιαγραφών. Έτσι η Samsung γίνεται, μετά από τη Sony, η δεύτερη εταιρεία που εγγυάται πως οι καταναλωτές που θα αγοράσουν σήμερα μία από τις τηλεοράσεις της υπερυψηλής ευκρίνειας (οι οποίες αναγκαστικά σε αυτή τη φάση φέρουν θύρες HDMI έκδοσης 1.4a/b) δεν θα "μείνουν πίσω" στις εξελίξεις όταν το πρότυπο HDMI 2.0 παγιωθεί και υλοποιηθεί σε νέες θύρες. Ερχόμενη, δε, σε... "κατά μέτωπον σύγκρουση" με τη Sony, η Samsung έχει τιμολογήσει ακριβώς στο ίδιο επίπεδο τις δύο F9000: στα €4500 την έκδοση των 55 ιντσών και στα €7000 την έκδοση των 65. Θα ακολουθήσουν σύντομα και οι LG και Toshiba; Αναμένουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ