PS5: με πολλές Δικτυακές υπηρεσίες περιεχομένου στο ξεκίνημα

Πάνω από 10 σημαντικές, καθ' οδόν και οι υπόλοιπες

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε δημοσιεύσει άρθρο σχετικό με την πρόθεση της Sony να προσφέρει με το PlayStation5 περισσότερα πράγματα στο κοινό που αγαπά τις Δικτυακές υπηρεσίες περιεχομένου απ' όσα είχε προσφέρει αρχικά με το PlayStation4, βάσει των όσων "πρόδιδαν" οι φωτογραφίες του τηλεχειριστηρίου Media Remote που θα κυκλοφορήσει για το πρώτο. Η επιβεβαίωση ήλθε πρόσφατα από τον ιαπωνικό κολοσσό και επίσημα - και τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα απ' ότι περιμέναμε, σηματοδοτώντας μάλιστα και σημαντική διαφοροποίηση στην προσέγγισή του.

Σύμφωνα με αυτήν την δημοσίευση στο επίσημο PlayStation Blog το PS5 θα ξεκινήσει προσφέροντας apps για πρόσβαση στο Netflix, στο Disney Plus αλλά και στο Apple TV Plus για ταινίες, σειρές, ντοκυμαντέρ και άλλα, καθώς και στο Spotify για μουσική. Το νέο PlayStation θα προσφέρει επίσης apps για τα YouTube και Twitch - όχι μόνο για θέαση περιεχομένου από τα σχετικά κανάλια, αλλά και για εκπομπή απευθείας σε αυτά (δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη από την Sony λεπτομέρειες σχετικά με υποστηριζόμενες αναλύσεις και άλλα τεχνικά στοιχεία).

Σε δεύτερο χρόνο ο ιαπωνικός κολοσσός επιβεβαίωσε πως και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες θα είναι επίσης διαθέσιμες στους κατόχους PS5 από την πρώτη μέρα, συμπεριλαμβάνοντας τα Amazon Prime Video, MyCanal, Hulu, Peacock και όχι μόνο. Όσον αφορά σε αυτά δεν είναι ακόμη σαφές το αν και κατά πόσο τα σχετικά apps θα είναι υλοποιημένα ειδικά για PS5 ή απλώς θα λειτουργούν κανονικά αυτά που ήδη υπάρχουν για το PS5. Οι υπηρεσίες Hulu και Crunchyroll, πάντως, επιβεβαίωσαν πως το περιεχόμενό τους θα προσφέρεται εξ αρχής από apps για PS5 συγκεκριμένα.

Περισσότερο ενδιαφέρον απ' όλα αυτά, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η Sony δείχνει να έχει αλλάξει γνώμη γενικότερα όσον αφορά στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο μέσω των συστημάτων της πέραν των video games. Ενώ στο PS4 η έμφαση βρισκόταν ολοφάνερα στα τελευταία και η πρόσβαση στις Δικτυακές υπηρεσίες τύπου Netflix είχε δευτερεύοντα (στην... καλύτερη περίπτωση) ρόλο, στο PS5 τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως επιδείχθηκε και πριν από λίγες μέρες στην αποκάλυψη του γραφικού περιβάλλοντος χρήσης του νέου PlayStation, από την κεντρική οθόνη του συστήματος μπορεί να μεταβεί κανείς σε ξεχωριστή, ειδική περιοχή με το όνομα Media. Εκεί θα φιλοξενούνται όλα τα apps που σχετίζονται με την πολυμεσική ψυχαγωγία συνολικά.

Πρόκειται για μία προσέγγιση σαφέστερη, περισσότερο κατανοητή και - όπως υποψιαζόμαστε πως θα διαπιστώσουμε και στην πράξη - περισσότερο αποτελεσματική: τα games συνεχίζουν "να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο", προφανώς, όμως το να παρακολουθήσει κανείς μία ταινία ή μία σειρά ή απλώς ν' ακούσει μουσική οποιαδήποτε στιγμή και άμεσα θα είναι ευκολότερο από ποτέ στο PS5. Με τον τρόπο που το περιγράφει η ίδια η Sony στην σχετική δημοσίευση στο PlayStation Blog, μάλιστα, τα apps για τις πιο πολλές από αυτές τις Δικτυακές υπηρεσίες είτε θα είναι προεγκατεστημένα στο σύστημα είτε θα είναι παρόντα ως συντομεύσεις (shortcuts) για να εγκατασταθούν απευθείας από το PlayStation Store χωρίς να χρειάζεται να τα... ψάχνει κανείς εκεί.

Τί απομένει, λοιπόν, άλλο από το να αξιολογήσουμε πρακτικά πλέον την υλοποίηση των apps αυτών στο PlayStation5 και να κρίνουμε αν και κατά πόσο ανταποκρίνονται στα standards του 2020; Τίποτε άλλο. Θέμα, πλέον, ημερών!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ