Προβολείς 3D: Καλώς την Panasonic!

Η ιαπωνική εταιρεία με δικό της μοντέλο το φθινόπωρο

Το γεγονός ότι τη 3D εικόνα την απολαμβάνει κανείς ακόμη περισσότερο σε μεγάλες διαγωνίους δεν μπορεί να το αμφισβητήσει οποιοσδήποτε από μας έχει παρακολουθήσει το Avatar στα σινεμά και στη συνέχεια σε 3D τηλεόραση. Η Sony και η JVC έχουν ήδη τις προτάσεις τους για την κατηγορία των προβολέων 3D στην αγορά εδώ και 10 μήνες περίπου - και ετοιμάζονται να αποκαλύψουν νέα μοντέλα στην έκθεση της IFA 2011 το Σεπτέμβρη - ενώ η Panasonic προτίμησε να περιμένει μέχρι να δημιουργήσει ένα προϊόν που πιθανώς θα είχε να προσφέρει "το κάτι παραπάνω" την περίοδο που θα κυκλοφορούσε. Ε, η περίοδος αυτή είναι το φετινό φθινόπωρο και το προϊόν δεν είναι άλλο από τον ήδη συζητημένο PT-AΤ5000E!

Πρόκειται πάντως - σύμφωνα με τα λεγόμενα της Panasonic - κάτι περισσότερο από απλώς τον πρώτο της 3D προβολέα. Ο PT-AT5000E διατηρεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα των προκατόχων του, για παράδειγμα: μπορεί να αποθηκεύσει τις σχετικές ρυθμίσεις που προσαρμόζονται στις διαφορετικές αναλογίες ταινιών, ώστε αυτές ν' ανακαλούνται αυτόματα. Αυτό σημαίνει πως τόσο οι πλήρως 16:9 ταινίες όσο και οι 2.35:1 θα προβάλλονται σωστά χωρίς ο κάτοχος του προβολέα να πρέπει να αλλάζει παραμέτρους κάθε φορά. Ο συγκεκριμένος προβολέας, επίσης, είναι ο πρώτος που ξέρουμε με τρεις εισόδους HDMI, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να οδηγηθεί από πιο πολλές πηγές αν παραστεί ανάγκη. Ο σχεδιασμός του, δε, είναι σαφώς περισσότερο καλαίσθητος και μοντέρνος απ' ότι των μοντέλων 4000 και 3000.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αυτή τη στιγμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιουδήποτε είδους μέσο προβολής 3D, την όχι απόλυτη ταύτιση των δύο καρέ της εικόνας (crosstalk), η Panasonic χρησιμοποιεί σύστημα σάρωσης στα 400 Hz, καθώς και κάποιες δικές της τεχνολογίες που για την ώρα δεν αποκαλύπτει. Παρόν είναι και το σύστημα μετατροπής εικόνας από 2D σε 3D, όπως και ο πολύ υψηλός ενδεικτικός λόγος αντίθεσης (300.000:1). Συνιστώμενη τιμή πώλησης για τον PT-AT5000E η Panasonic δεν έχει ακόμη ανακοινώσει, σύμφωνα με σχόλια πάντως των στελεχών της στόχος είναι να παραμείνει κοντά στα €3000 - €3500, ώστε να έχει και εκεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στους πιο πολλούς άλλους 3D προβολείς της αγοράς. Περισσότερα γι' αυτόν, κατά πάσα πιθανότητα το Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ