Pioneer VSX-LX70

Κορυφαίο σήμερα, αξιόπιστο και αύριο

Είδος: Ενισχυτές
Τιμή: €1599,00

Εταιρία: Pioneer
Διανομή: Intersys

Με την υψηλή ευκρίνεια να έχει πλέον αρχίσει την "εισβολή" και επισήμως στα "ανώτερα στρώματα" της mainstream αγοράς του home cinema, η ανάγκη για ένα "κέντρο ελέγχου" ικανό να διαχειριστεί όλες τις πηγές περιεχομένου (παλιές και καινούργιες) εξίσου καλά είναι επιτακτική πλέον. Η "πρώτη γενιά" ενισχυτών αυτής της συλλογιστικής πέρυσι έκανε αξιόλογα βήματα, έχει όμως έλθει "το πλήρωμα του χρόνου" για ωριμότερες προτάσεις, με ολοκληρωμένο χαρακτήρα - και ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η "ναυαρχίδα" των ενισχυτών AV αυτή τη στιγμή για την Pioneer, ο VSX-LX70.

O LX70 έρχεται στη "σωστή στιγμή" ακριβώς επειδή δεν του λείπει κάποιο χαρακτηριστικό που θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Οι τέσσερις θύρες εισόδου σήματος HDMI είναι προδιαγραφών 1.3, η "απευθείας" υποστήριξη σε ηχοσυστήματα 7.1 είναι παρούσα, το ίδιο και η αποκωδικοποίηση του ήχου κατά Dolby Digital Plus, DTS-HD και Dolby Digital TrueHD. Σε αυτήν την κατηγορία ενισχυτών η αναβάθμιση όλων των σημάτων εικόνας σε 1080p θεωρείται βεβαίως δεδομένη, οπότε περισσότερο ενδιαφέρουσα θα πρέπει να θεωρηθεί η συμβατότητα το νέου VSX με το πρωτόκολλο DLNA, γεγονός που του επιτρέπει να "αντλεί" μουσική, φωτογραφίες και video από το οικιακό δίκτυο του χρήστη και να το διοχετεύει στο κεντρικό σύστημα home cinema. Το κάνει ενσύρματα, μέσω θύρας Ethernet δηλαδή, αλλά αυτός παραμένει και ο πλέον αξιόπιστος τρόπος.

Για την ποιότητα κατασκευής των συσκευών της Pioneer και τα προσεγμένα της ηλεκτρονικά δεν χρειάζεται να ειπωθούν ποτέ πολλά πράγματα, οπότε και για τον VSX-LX70 και τα δύο θεωρούνται δεδομένα. Το design του παραμένει ελαφρώς "αυστηρό" και "σπαρτιάτικο", έχει επιλεγεί όμως ηθελημένα για να "ταιριάζει" στις οθόνες Kuro και τα άλλα προϊόντα της Pioneer (όπως το Blu-ray player BDP-LX70 που έχουμε παρουσιάσει). Στις ευκολίες που προσφέρει η συσκευή στον κάτοχό της, άλλωστε, περιλαμβάνεται τόσο θύρα USB (για σύνδεση π.χ. flash drive με περιεχόμενο multimedia), όσο και θύρα σύνδεσης με iPod, τηλεχειριστήριο που δέχεται "εκπαίδευση" για να εκτελεί ενέργειες αυτόματα, καθώς και "έξυπνο" σύστημα αυτο-ρύθμισης του ηχοσυστήματος σε κάθε χώρο για ποιοτικότερη απόδοση.

Τα χρήματα που ζητά ο νέος VSX (περί τα 1600 ευρώ) για όλα όσα προσφέρει τον φέρνουν ευθέως αντιμέτωπο με το τον... "μικρό αδελφό" του κορυφαίου μοντέλου της Denon, τον AVR-3808. Η επιλογή ανάμεσά τους είναι δύσκολη, καθώς με τα 200 ευρώ της διαφοράς ο AVR προσφέρει μεν κάποια πράγματα παραπάνω, αλλά όχι πολλά - η τελική απόφαση ανάγεται λοιπόν μάλλον σε... "μάχη ανάμεσα στα brands". Οι φίλοι της Pioneer, πάντως, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η εμπιστοσύνη που έχουν μέχρι σήμερα δείξει στα προϊόντα της εταιρείας είναι απολύτως δικαιολογημένη και στην περίπτωση του VSX-LX70. Εξάλλου, σκεφτείτε πόσα Blu-ray μπορείτε να αγοράσετε με 200 ευρώ!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ