Pioneer DCS-370

Ποιοτικό... εφαλτήριο

Είδος: Συστήματα all-in-one
Τιμή: €499,00

Εταιρία: Pioneer
Διανομή: Intersys

Σε γενικές γραμμές, τα συστήματα home cinema "όλα σε ένα" δεν αποτελούν την ενδεδειγμένη προσέγγιση για το κοινό που θέλει πραγματικά να απολαύσει όσα έχει να προσφέρει ο σημερινός οικιακός κινηματογράφος: οι συμβιβασμοί που συνήθως γίνονται είναι υπερβολικά πολλοί για κάτι τέτοιο. Όταν όμως η Pioneer - που επί δεκαετίες επιδιώκει να συνδέσει το όνομά της μόνο με το καλύτερο - παρουσιάζει ένα τέτοιο "πακέτο" home cinema στην αγορά, αυτό αξίζει μια ματιά προσεκτική, αν μη τί άλλο γιατί η εταιρεία δεν θα διακινδύνευε τη φήμη της με ένα προϊόν μέτριο, σωστά;

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς μετά από μια διαφωτιστική επαφή με το DCS-370, σωστά. Η πρόταση της Pioneer μπορεί να συγκαταλέγεται στις "οικονομικές", τίποτε όμως στην ουσία δεν προδίδει κάτι τέτοιο. Τα ηχεία του συστήματος είναι πανέμορφα, μοντέρνα σχεδιασμένα και σε classy αλλά διακριτικό γυαλιστερό μαύρο - οι δορυφόροι, ύψους ενός μέτρου περίπου, φαντάζουν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί αν τοποθετηθούν σε αναλογικά minimal χώρο. Το κεντρικό ηχείο των διαλόγων είναι επίσης καλαίσθητα συνεπτυγμένο, ενώ το subwoofer παραμένει μεν λιτό, αλλά σχεδιαστικά ευθυγραμμισμένο με το υπόλοιπο σύστημα.

Το σημαντικότερο τμήμα βέβαια του DCS-370, ο συνδυασμός ενισχυτή-player, χρησιμοποιεί CD και DVD, όχι π.χ. Blu-ray - τα καθιερωμένα δύο μέσα, ωστόσο, τα αξιοποιεί στο έπακρο. Ο ήχος των μουσικών CD κρίνεται απολύτως ικανοποιητικός, ενώ αντίστοιχα ο ήχος των ταινιών αποκωδικοποιείται σε επίπεδο Dolby Digital και DTS με τρόπο τόσο ποιοτικό, ώστε να παραπέμπει σε πολύ μεγαλύτερου κόστους setup. Για τα 360 Watt συνολικής ισχύος που προσφέρονται, τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση το παραγόμενο αποτέλεσμα εκπλήσσει με τη δύναμη και τη λεπτομέρειά του, ειδικά στις ταινίες όπου οι χαμηλές συχνότητες δεν παραμορφώνονται (χάρις στο ειδικής τεχνολογίας subwoofer).

Ουκ ολίγες είναι και οι ευκολίες που προσφέρει στον κάτοχό του τo DCS-370 όσον αφορά τη συνδεσμολογία και τις επιλογές αναπαραγωγής. Η θύρα HDMI αναλαμβάνει να μεταφέρει χωρίς ψεγάδια την εικόνα σε ανάλυση 720p/1080i, η θύρα USB προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης ανάλογων μέσων αποθήκευσης για προβολή φωτογραφιών JPEG ή αναπαραγωγή μουσικών αρχείων MP3/WMA, παρούσα είναι και η υποστήριξη DivX για όσους και όσες έχουν με τον καιρό "χτίσει" μία συλλογή με ταινίες σε αυτή τη μορφή αρχείων. Το όλο... νόημα ύπαρξης του DCS-370 βρίσκεται βέβαια στην τιμή του: με μία μικρή έρευνα αγοράς, μπορεί να αποκτηθεί με λιγότερα από 450 ευρώ, ποσό που αφήνει περιθώριο για ένα καλό panel TrueHD των 42 ιντσών με σύνολο χαμηλότερο του... ψυχολογικού ορίου των 2000 ευρώ. Ό,τι πρέπει για ένα εισαγωγικό σύστημα home cinema, με άλλα λόγια, που θα μυήσει τον κάτοχό του "στα βασικά", προκειμένου αυτός να "προχωρήσει" κάποια στιγμή αργότερα στην υψηλή ευκρίνεια. Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε, άλλωστε!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ