Philips BDP-7300

Με βαριά υπογραφή και σε καλή τιμή

Είδος: Blu-ray player
Τιμή: €299,00

Εταιρία: Philips
Διανομή: Philips Hellas

Αν λάβει κανείς στα υπόψιν πόσα Blu-ray player (από την πρώτη τους "γενιά" ως την πιο πρόσφατη) είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να αξιολογήσουμε όλον αυτόν τον καιρό, είναι σχεδόν... απίστευτο το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη συσκευή του είδους που δίνει το παρόν στη στήλη και φέρει το λογότυπο της Philips. Είναι όμως αλήθεια: για κάποιο λόγο τα συγκεκριμένα player της ολλανδικής εταιρείας δίνουν την εντύπωση ότι δεν... "κυκλοφορούν εκεί έξω" τόσο πολύ όσο άλλων εταιρειών ή ότι δεν προβάλλονται το ίδιο έκδηλα, εξ ου και χρονική καθυστέρηση της επαφής μας με ένα τέτοιο. Βέβαια τα διαφορετικά μοντέλα που είχαν διατεθεί μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας ήταν μετρημένα στα δάκτυλα (τρία όλα κι όλα), αυτό όμως φαίνεται ευτυχώς να αλλάζει με την κυκλοφορία των BDP-7300 και BDP-3000, του κορυφαίου και "εισαγωγικού" Blu-ray της Philips αντίστοιχα (υπάρχει και το BDP-9100 το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα). Πριν πάντως από μερικές ημέρες... "συλλάβαμε" εν δράσει το πρώτο και στις επόμενες παραγράφους καταθέτουμε τις εντυπώσεις μας.

Από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης, η ολλανδική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε ποτέ πρόβλημα στα προϊόντα της: τα περισσότερα από αυτά έχουν να επιδείξουν λιτό και απέριττο, ελκυστικό design και το BDP-7300 δεν αποτελεί εξαίρεση, αξιοποιώντας σαφείς γραμμές και διακριτικές καμπύλες σε συνδυασμό χαρακτηριστικό από τις οθόνες και τα ψηφιακά ηχοσυστήματα της Philips. Η πρόσοψή του είναι το ίδιο λιτή, με μόλις τέσσερα πλήκτρα παρόντα και την οθόνη υγρών κρυστάλλων να συγκεντρώνει όλη την προσοχή του θεατή στις ενδείξεις της. Μόνη "παραφωνία", ίσως, η θύρα USB, η οποία λειτουργικά αποτελεί must βεβαίως στα Blu-ray player που θέλουν να συγκαταλέγονται στην κατηγορία των top με αξιώσεις, αλλά σε ένα βαθμό "αλλοιώνει" τον μινιμάλ σχεδιασμό της συσκευής με την... άσχημη εγκοπή και τις μεταλλικές επαφές γύρω από αυτήν. Ε, δεν μπορούν οι designers να τα έχουν και όλα δικά τους, μπορούν;

Η θύρα USB, πάντως, δικαιολογεί με πολλαπλούς τρόπους την... παρέμβασή της στην πρόσοψη του BDP-7300: αξιοποιώντας την με οποιοδήποτε flash drive, οι κάτοχοι της συσκευής μπορούν να αναπαράγουν φωτογραφίες, μουσική και video μίας σειράς από δημοφιλείς τύπους αρχείων (JPEG, MP3, DivX) εύκολα και γρήγορα. Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε δει γραμμένο σε άλλες πηγές, στις δοκιμές μας το player της Philips δεν υποστήριξε σωστά την αναπαραγωγή αρχείων video υψηλής ευκρίνειας (όπως αυτά των φορμά MKV, DivX HD και WMV HD). Πρόκειται για κάτι που ίσως κάποια στιγμή αλλάξει με την κυκλοφορία από τη Philips κάποιας αναβάθμισης του λογισμικού του, ίσως κι όχι. Σαφέστατα θετικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι η θύρα USB δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αξιοποιήσουν οι κάτοχοι της συσκευής το bonus υλικό που προσφέρουν μέσω Δικτύου και του προτύπου BD-Live διάφορες ταινίες Blu-ray: το BDP-7300 φέρει 1 GB ενσωματωμένης μνήμης για το σκοπό αυτό, αρκετή για να πειραματιστεί κανείς με πολλά αξιόλογα extras που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ