nVidia: το Android TV 8.0 στο Shield TV

Το κορυφαίο media player αποκτά το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Google - λεπτομέρειες

Δεν είναι δυστυχώς πολλά - σίγουρα δεν είναι όσα θα έπρεπε... - όμως ορισμένα προϊόντα στην αγορά του home cinema βρίσκονται στην κορυφή εμπορικά τόσο επειδή το αξίζουν βάσει δυνατοτήτων, όσο και βάσει της υποστήριξης που λαμβάνουν από την κατασκευάστρια εταιρεία τους. Στην κατηγορία των media players το Shield TV της nVidia είναι αντιπροσωπευτικό τέτοιο παράδειγμα, καθώς κυκλοφόρησε το 2015, ήταν τότε μακράν το ισχυρότερο του είδους και σήμερα, σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια αργότερα, παραμένει η καλύτερη επιλογή σε πολύ μεγάλο βαθμό και λόγω του γεγονότος ότι ο αμερικανικός κολοσσός όλο αυτό το διάστημα αναβάθμιζε το λειτουργικό του σύστημα, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του και εμπλουτίζοντας τις δυνατότητές του. Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι.

Αυτές τις μέρες, μάλιστα, το Shield TV δέχεται μία αναβάθμιση σημαντικότερη από τις πιο πολλές άλλες: αυτήν της Shield Experience 7.0, με την οποία η συσκευή μεταβαίνει στην έκδοση 8.0 του Android TV. Καμία άλλη τέτοια δημοφιλής συσκευή πέραν του (όχι πια διαθέσιμου στην αγορά) Nexus Player δεν στηρίζεται ακόμη στην νεότερη αυτή έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google και οι κάτοχοι του Shield TV θα έχουν τις επόμενες ημέρες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα νέα της χαρακτηριστικά. Ανάμεσα σε αυτά το ριζικά ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον χειρισμού - το οποίο διαχειρίζεται τα apps περιεχομένου ως "κανάλια" ώστε να προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση σε αυτό - καθώς και η εκτενέστερη από ποτέ δυνατότητα προσαρμογής της κεντρικής οθόνης του περιβάλλοντος αυτού, ώστε να φέρνει στο προσκήνιο τα apps που θέλει ο χρήστης διαθέσιμα άμεσα.

Άλλες προσθήκες στην Shield Experience 7.0 περιλαμβάνουν την νεότερη έκδοση του Google Assistant, την υποστήριξη σε μεγαλύτερο αριθμό από προϊόντα smart home, την συνεργασία με πιο πολλά ενσύρματα κι ασύρματα χειριστήρια για games, τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας του Android TV, την δυνατότητα χρήσης Wi-Fi χωρίς την αποσύνδεση από ήδη ενεργή σύνδεση Ethernet και άλλες πολλές. Η σχετική αναβάθμιση αναμένουμε να εμφανιστεί και στα δικά μας Shield TV, ώστε να καταθέσουμε τις εντυπώσεις μας από το Android TV 8.0 αναλυτικά. Και μπορεί μεν το Android TV σε συσκευές home cinema να μην είχε τελικά την απήχηση που η Google ήλπίζε (και η υλοποίησή του σε τηλεοράσεις να είναι συχνά κακή), όμως το Shield TV είναι η έμπρακτη απόδειξη πως ως λειτουργικό σύστημα αυτό καθ' αυτό είναι απολύτως ικανό να στηρίξει ποιοτικά προϊόντα. Οι κάτοχοι της συσκευής της nVidia είμαστε βέβαιοι πως συμφωνούν... και με το παραπάνω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ