Nova: περιεχόμενο πλέον και on-demand

Μόνο μέσω του δικού της αποκωδικοποιητή, δωρεάν, διαθέσιμο άμεσα

Αν και, εν έτει 2012, κάτω από κανονικές συνθήκες η είδηση δεν θα έπρεπε να προωθείται ως αρκετά σημαντική ώστε είδηση με δικό της δελτίο Τύπου - η σχετική δυνατότητα παρέχεται από αντίστοιχους πάροχους περιεχομένου στο εξωτερικό εδώ και χρόνια - είναι σαφώς ευπρόσδεκτη για την παρούσα και την μελλοντική πελατειακή βάση της Nova. Η εταιρεία εγκαινιάζει αυτές τις ημέρες τη λειτουργία On-Demand για επιλεγμένο της περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει πως οι συνδρομητές της που έχουν επιλέξει τα προγράμματα συνδρομής Full Pack ή Cinema Value, στο εξής θα είναι σε θέση να επιλέγουν οι ίδιοι πότε μέσα στη ημέρα θα παρακολουθήσουν συγκεκριμένες ταινίες ή επεισόδια σειρών, χωρίς να δεσμεύονται από το τί προβάλλεται παράλληλα live στο πρόγραμμα της Nova.

Η εταιρεία αξιοποιεί για το σκοπό αυτό τον αποκωδικοποιητή της NovaBox HD PVR 865, o οποίος ενσωματώνει σκληρό δίσκο: εκεί αποθηκεύονται περίπου 20 ώρες προγράμματος, σε υψηλή ευκρίνεια, το οποίο παραμένει στη διάθεση του θεατή οποιαδήποτε στιγμή εκείνος το θελήσει. Για προφανείς λόγους, είναι συγκεκριμένο το περιεχόμενο αυτό και όχι το... σύνολο του προγράμματος της Nova, φυσικά - παραμένει ωστόσο μία χρήσιμη επιλογή και σημαντική ευκολία για τους συνδρομητές εκείνους που π.χ. λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι ή π.χ. έχουν ελεύθερο χρόνο μόνο τα Σαββατοκύριακα. Η λειτουργία αυτή προσφέρεται, όπως ήταν ούτως ή άλλως το δίκαιο και λογικό, δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές των προγραμμάτων Cinema Value και Full Pack.

Όπως περιμέναμε, με την ανακοίνωση της υπηρεσίας από την Nova... αναζωπυρώθηκαν και οι διαμαρτυρίες για την πολύ αυστηρή στάση της εταιρείας απέναντι στον εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συνδρομητές της. Πολλοί από αυτούς θα προτιμούσαν να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν αποκωδικοποιητή της δικής τους επιλογής και να μην δεσμεύονται από τη χρήση του NovaBox 865, όμως η εταιρεία αναφέρει ρητά πως η λειτουργία On-Demand "θα διατίθεται αρχικά μόνο μέσω του αποκωδικοποιητή Nova PVR". Αυτό το "αρχικά" ίσως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή στην πολιτική της αυτή, οπότε... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ