LG: πολύ μεγαλύτερες τηλεοράσεις OLED στο μέλλον

Ο κορεατικός κολοσσός συνεχίζει με σημαντικές επενδύσεις στην συγκεκριμένη τεχνολογία απεικόνισης

Μπορεί η Sony και η Panasonic να προσέφεραν, επιτέλους, μέσα στο 2017 στην LG τον ανταγωνισμό που η αγορά χρειαζόταν στην κατηγορία των τηλεοράσεων OLED, όμως οι Κορεάτες συνεχίζουν να έχουν δικαίως περίοπτη θέση σε αυτήν: όχι μόνο παραμένουν οι μόνοι κατασκευαστές των οθονών αυτών, αλλά είναι και εκείνοι που πίστεψαν και υποστήριξαν πρώτοι και περισσότερο την συγκεκριμένη τεχνολογία προβολής επί σειρά ετών. Το αποτέλεσμα φαίνεται, δε, να τούς έχει αναμείψει - διαφορετικά δεν θα αποφάσιζαν να επενδύσουν ακόμη μεγαλύτερα χρηματικά ποσά στην υποδομή της κατασκευής των OLED, όπως ανακοίνωσε η LG με κάθε επισημότητα πριν από λίγες μέρες.

Πράγματι, ο κορεατικός κολοσσός στην προχθεσινή σύσκεψη του διοικητικού του συμβουλίου ενέκρινε την επένδυση 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εγκαινίαση νέας σειράς παραγωγής οθονών OLED. Αυτή θα φιλοξενηθεί στο τεράστιο εργοστάσιο που κατασκευάζεται αυτήν την στιγμή στην Paju της Νότιας Κορέας, με προοπτική η επένδυση αυτή να επεκταθεί χρηματικά όσο χρειάζεται ώστε πλήρης δυνατότητα παραγωγής οθονών OLED μεγαλύτερης διαγωνίου να είναι διαθέσιμη έως τα μέσα ή τέλη του 2018.

Πόσο μεγαλύτερης διαγωνίου; Αυτή η σειρά παραγωγής "σχεδόν 11ης γενιάς" (αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στην 8ης) θα είναι σε θέση να προσφέρει οθόνες της τάξης των 80-100 ιντσών ή και μεγαλύτερες, αν διαπιστωθεί αντίστοιχο αγοραστικό ενδιαφέρον. Υπενθυμίζουμε πως η μεγαλύτερη τηλεόραση OLED που προσφέρεται αυτή τη στιγμή από την LG (και την Sony) ανέρχεται στις 77 ίντσες και κοστίζει περίπου €20000... οπότε μπορεί να φανταστεί κανείς πως ακόμη μεγαλύτερες τηλεοράσεις είτε θα κοστίζουν περίπου τόσα ή περισσότερα αν ο κορεατικός κολοσσός διαπιστώσει καταναλωτική απαίτηση σχετική.

Σημαντική κρίνεται, επίσης, για τα οικονομικά της LG και η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής οθονών OLED "σχεδόν 9ης" γενιάς στην Guangzhou της Κίνας - κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν από καμία κορεατική εταιρεία. Το νέο εργοστάσιο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με άγνωστη μέχρι στιγμής κινεζική εταιρεία και θα απαιτήσει πρόσθετη επένδυση ύψους 2.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση γίνεται με σκοπό η LG να αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση και εντονότερη παρουσία στην κινεζική αγορά, που είναι με διαφορά η μεγαλύτερη καταναλωτική στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ