LG: ο Google Assistant σε όλες τις τηλεοράσεις του 2018

Φωνητικές εντολές και έλεγχος συσκευών smartphone από την... άνεση του καναπέ

Με τις σύγχρονες τηλεοράσεις να γίνονται όλο και ικανότερες στην αξιοποίηση άλλων τρόπων χειρισμού πέραν του... κλασικού με το τηλεχειριστήριο, καμία απορία που οι μεγάλοι κατασκευαστές στρέφονται και στην φωνητική υπαγόρευση εντολών γι' αυτόν τον σκοπό. Η LG είχε ήδη ενσωματώσει στα μοντέλα τηλεοράσεών της για το 2018 ένα σετ φωνητικών εντολών που αναγνωρίζονται από το λειτουργικό της σύστημα, το WebOS, όμως με νέα αναβάθμιση λογισμικού για τα μοντέλα αυτά προσθέτει αυτές τις ημέρες στα συγκεκριμένα προϊόντα τις εκτενείς δυνατότητες του Google Assistant!

Το ενδιαφέρον στην κίνηση της LG είναι πως έφερε την λειτουργικότητα του ικανότερου εικονικού βοηθού στις τηλεοράσεις της χωρίς να αλλάξει λειτουργικό σύστημα: στις τηλεοράσεις π.χ. της Sony κάτι τέτοιο είναι εύκολο γιατί στηρίζονται στο Android TV που από την έκδοση 7 ενσωματώνει τον Google Assistant εξ ορισμού. H LG, αντιθέτως, κράτησε το WebOS 3.5 - το οποίο ναι μεν δεν ενσωματώνει τόσο μεγάλη γκάμα apps όσο το Android TV αλλά είναι κατά πολύ ταχύτερο σε καθημερινή χρήση - και προσέθεσε τον Google Assistant ως επέκταση. Όπως και στην περίπτωση του Android TV, ο εικονικός βοηθός της Google αξιοποιεί εκτενώς τις ρουτίνες τεχνητής νοημοσύνης του αμερικανικού κολοσσού για να "μαθαίνει" και να "προβλέπει" τί θέλει κάθε φορά να κάνει ο χρήστης του.

Πέρα από την λήψη πληροφοριών με μορφή απαντήσεων σε φωνητικές ερωτήσεις και την αναζήτηση στοιχείων π.χ. για ταινίες ή σειρές, ο Google Assistant αναλαμβάνει και την διασύνδεση των τηλεοράσεων της LG με συσκευές smart home - φωτισμός, θερμοστάτες, συστήματα ασφαλείας κλπ. - έτσι ώστε ο χρήστης τους να διεκπεραιώνει σχετικές λειτουργίες φωνητικά από την άνεση του καναπέ του. Επειδή τo οικοσύστημα των συμβατών συσκευών με Google Assistant είναι πολύ μεγάλο και διευρύνεται συνεχώς, η δυνατότητα αυτή για τις νέες τηλεοράσεις LG είναι σαφώς ευπρόσδεκτη και σημαντική. Μοναδικό μελανό σημείο στην όλη εξέλιξη: ο Google Assistant δεν θα γίνει διαθέσιμος σε άλλα μοντέλα τηλεοράσεων LG, μα μόνο στα φετινά. Δεν μπορεί να τα έχει, μάλλον, κανείς όλα...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ