LG: νέος, εξελιγμένος οικιακός προβολέας ανάλυσης 4Κ

Ο CineBeam HU810P ο πρώτος του είδους συμβατός με τα PlayStation5 και Xbox Series X

Ένας οικιακός προβολέας και μία οθόνη αρκετά μεγάλη ώστε να μετατρέψει ένα τυπικό σαλόνι σε ιδιωτική κινηματογραφική αίθουσα, τύπου, ήταν μία πρακτική, προσιτή επιλογή που είχαν στην διάθεσή τους οι καταναλωτές πολύ πριν από την πανδημία του COVID-19. Όμως με τα σινεμά σε ολόκληρο τον κόσμο να συνεχίζουν την λειτουργία τους σε ειδικές συνθήκες, ο όρος home cinema έχει εκλάβει εν έτει 2020... άλλες διαστάσεις. Η LG δραστηριοποιείται στην κατηγορία των προβολέων από το 2007 και η εμπειρία της σε αυτήν είναι πλέον μεγάλη - για την ακρίβεια ένας αριθμός από μοντέλα της σειράς της CineBeam θεωρούνται από τα καλύτερα στο επίπεδο κόστους όπου κινούνται. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, οι Κορεάτες εξέπληξαν ουκ ολίγους από μας τις τελευταίες μέρες, καθώς στο πλαίσιο της γερμανικής έκθεσης IFA παρουσίασαν έναν προβολέα όχι μόνο αξιοπρόσεκτο βάσει επιδόσεων και δυνατοτήτων, αλλά και τον πρώτο που μπορεί να αξιοποιήσει τα επερχόμενα PlayStation5 και Xbox Series X.

O LG CineBeam HU810P βασίζεται σε τεχνολογία προβολής laser, προσφέρει εικόνα αληθινής υπερυψηλής ευκρίνειας (εγγενής ανάλυση 4Κ), αποδίδει έως και 2700 lumens φωτεινότητας και καλύπτει το 97% του χρωματικού φάσματος DCI-P3. Είναι επίσης "smart projector" με την έννοια πως ενσωματώνει επεξεργαστή αρκετά ικανό και πλήρες λειτουργικό σύστημα (το WebOS 5.0 που φέρουν νέες τηλεοράσεις της LG) ώστε να προσφέρει όλα τα δημοφιλή Δικτυακά και πολυμεσικά apps. Υποστηρίζει αναπαραγωγή υλικού απευθείας από αποθηκευτικά μέσα USB και μπορεί να δεχθεί περιεχόμενο ασύρματα από smartphones ή tablets ασχέτως αν αυτά στηρίζονται σε iOS ή Android. Ο CineBeam HU810P ενσωματώνει ακόμη και μικρά ηχεία (5W+5W) για τις περιπτώσεις που δεν είναι διαθέσιμο κάποιο ηχοσύστημα.

Το στοιχείο που διαχωρίζει, ωστόσο, τον CineBeam HU810P από άλλους προβολείς της αγοράς αυτήν την στιγμή ή από άλλα μοντέλα CineBeam της LG είναι η θύρα HDMI έκδοσης 2.1 που φέρει. Αυτή είναι η ίδια που θα φέρει το PlayStation5 της Sony και το Xbox Series X της Microsoft ώστε να προσφέρουν games σε ανάλυση 4Κ και ρυθμό ανανέωσης στα 120 Ηz ή με ρυθμό ανανέωσης μεταβλητό (VRR). Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο CineBeam HU810P μπορεί να αποδώσει εικόνα με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να το κάνουν οι τηλεοράσεις που φέρουν θύρες HDMI 2.1, αλλά δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι τα games αληθινά επόμενης γενιάς θα δείχνουν άκρως εντυπωσιακά στις 100, 150 ή ακόμη και 300 ίντσες που μπορεί να προσφέρει ο προβολέας της LG. Για "απλά" games σε ανάλυση 4K/60 Hz και φυσικά για θέαση ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών ο CineBeam HU810P ενσωματώνει και δύο θύρες HDMI έκδοσης 2.0.

Δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ή προτεινόμενη τιμή λιανικής για τον νέο προβολέα της LG, αλλά βάσει χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων αυτή δεν αναμένεται να είναι χαμηλή: τα παρόντα κορυφαία οικιακά μοντέλα του κορεατικού κολοσσού κινούνται στο επίπεδο των €2000 αυτήν την στιγμή. Όμως ακόμη και κάτι περισσότερο να κοστίζει θα είναι και πάλι ευδιάκριτα περισσότερο προσιτός από μοντέλα προβολέων αληθινής ανάλυσης 4Κ κατασκευαστών όπως η JVC και η Sony. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον CineBeam HU810P για το... πότε και πόσο, καθώς και το πώς ακριβώς θα αξιοποιείται από τα games των PS5/XSX, αμέσως μόλις γίνουν διαθέσιμες από την LG λοιπόν. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ