LG: νέα μοντέλα τηλεοράσεων 4Κ

Στις 65 και 55 ίντσες, έντονος πια ο ανταγωνισμός στην αγορά

Αν υπήρχε στο μυαλό οποιουδήποτε αμφιβολία σχετικά με το αν και κατά πόσο η υπερυψηλή ευκρίνεια "έχει μπει δυνατά" στην αγορά και θα διεκδικήσει - παρ' ότι είναι σχετικά νέα τεχνολογία - σημαντικότερα μερίδια το 2014, δεν νομίζουμε να υπάρχει και μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση της LG. Η κορεάτικη εταιρεία είναι η τρίτη που φέρνει στην ελληνική αγορά τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας (της λεγόμενης ανάλυσης 4Κ ή UHD) στις 55 και 65 ίντσες, συμπληρώνοντας την παρουσία της στη σχετική κατηγορία. Ήταν, άλλωστε, μία από τις πρώτες που είχε προσφέρει στην ελληνική αγορά σχετική πρόταση, στις 84 ίντσες και σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Με τις δύο νέες τηλεοράσεις της LG, της σειράς LA970V, υπάρχουν πλέον έξι τέτοιες προτάσεις στην ελληνική αγορά σε... "γήινα μεγέθη" - 55 κι 65 ίντσες από τις Sony, LG και Samsung - δύο στις 84 ίντσες (από τις Sony και LG), καθώς και μία στις 85 ίντσες από τη Samsung.

Οι LA970V των 55 και 65 ιντσών αξιοποιούν οθόνες LED/LCD, φυσικά, είναι όμως τεχνολογίας IPS - κάτι που πρακτικά μεταφράζεται συνήθως σε ευρύτερες γωνίες θέασης και πειστικά χρώματα. Ανήκει επίσης στην οικογένεια των τηλεοράσεων τεχνολογίας Nano Full LED και Micro Pixel Control, κάτι που σημαίνει πως ο φωτισμός της οθόνης τους επιτυγχάνεται με σειρά λυχνιών πίσω από αυτήν και όχι περιμετρικά, με τις λυχνίες να ελέγχονται τοπικά - κάτι που στην πράξη μπορεί να συνδεθεί με την καλύτερη απόδοση του μαύρου και την απουσία ατελειών στη διάχυση των έντονων χρωμάτων. Οι νέες τηλεοράσεις της LG διαφοροποιούνται, επίσης, από τις ανταγωνιστικές τους προσφέροντας ήχο πέντε καναλιών (4.1), αλλά και ακριβέστερο έλεγχο με κατάδειξη στην οθόνη μέσω του γνωστού ασύρματου χειριστηρίου Magic Remote.

Στα υπόλοιπα... περίπου τα αναμενόμενα: οι νέες LG ενσωματώνουν ειδικό κύκλωμα επεξεργασίας, ονόματι Triple XD Engine, το οποίο αναλαμβάνει την ποιοτική αναβάθμιση όλων των σημάτων σε υπερυψηλή ευκρίνεια, ενώ η στερεοσκοπική εικόνα που προσφέρεται γίνεται με την προσέγγιση του παθητικού 3D (με τα πλεονεκτήματα που αυτό φέρνει στο προσκήνιο). Παρούσες όλες οι εξελιγμένες λειτουργίες μιας σύγχρονης κορυφαίας τηλεόρασης, όπως η σύνδεση με το Internet ενσύρματα και ασύρματα, η απευθείας επικοινωνία με smartphones και tablets, η ενσωμάτωση media player που αναπαράγει πολλά είδη αρχείων multimedia, αλλά και η εκδοχή του περιβάλλοντος Smart TV που προωθεί η LG. Τιμολογιακά οι προτάσεις της κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά του ανταγωνισμού: ακριβότερα από τις προτάσεις των Sony και Samsung στις 65 ίντσες, στα €6000, αλλά φθηνότερα στις 55, στα €4000. Επιλογές, επιλογές λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ