LG BD370

Τώρα και με... YouTube

Είδος: Blu-ray player
Τιμή: €249,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Όπως δείχνουν τα πράγματα, στην αγορά των Blu-ray player - κατά τη διάρκεια του 2009 τουλάχιστον - δύο θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες επιλογής τέτοιας συσκευής από το κοινό που ενδιαφέρεται να μπει στον μαγικό κόσμο της υψηλής ευκρίνειας: το κόστος και... το κόστος! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς παρατηρούμε επιβράδυνση στην κατηγορία των μέσου κόστους μοντέλων όσον αφορά στην παρουσίαση νέων προτάσεων και προώθηση είτε των κορυφαίων και ακριβότερων μοντέλων των μεγάλων κατασκευαστών είτε των "εισαγωγικών", προσιτών μοντέλων των οποίων η τιμή πώλησης δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ. Η τάση αυτή συνεχίζει να επηρεάζει το είδος των player που βρίσκουν το δρόμο τους στην ελληνική αγορά και η στήλη την θεωρεί ευεργετική, λαμβανομένης στα υπόψιν και της "ψυχολογίας" της αγοράς αυτόν τον καιρό. Προτάσεις μάλιστα όπως το BD370 της LG, που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, μπορούν όντως να βοηθήσουν στην αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από το Blu-ray. Το θέμα είναι πάντοτε το εξής: πόσες παραχωρήσεις και συμβιβασμοί έχουν γίνει για να επιτευχθεί ένα επίπεδο τιμής ελκυστικό για το πλατύ κοινό;

To καινούργιο player της LG από πλευράς design ομολογουμένως δεν θα... συγκλονίσει κανέναν: δεν είναι κακοσχεδιασμένο ή ακαλαίσθητο, αλλά οι απλοϊκές γραμμές του είναι μάλλον τυπικές και συνηθισμένες, δίχως να χαρακτηρίζονται από "αυτό το κάτι" που θα χάριζε "προσωπικότητα" στη συσκευή. Τα υλικά κατασκευής της, επίσης, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι έχει καταβληθεί προσπάθεια να κρατηθεί το κόστος της χαμηλά. Η οθόνη υγρών κρυστάλλων που αξιοποιείται για την προβολή των ενδείξεων, πάντως, είναι ευανάγνωστη - και το εργονομικό στη χρήση τηλεχειριστήριο του BD370, όπως και τα σωστά διαμορφωμένα μενού επιλογών του, διευκολύνουν το χειρισμό της συσκευής συνολικά, είτε μιλά κανείς για την αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray είτε για τα άλλα είδη περιεχομένου που μπορεί να αποδώσει η πρόταση της LG. Αυτά περιλαμβάνουν αρχεία φωτογραφιών, μουσικής και video σε πολλά δημοφιλή φορμά (JPG, MP3, DivX) που μπορούν να είναι αποθηκευμένα είτε σε εγγράψιμα CD, είτε σε USB drive, αφού το BD370 φέρει τέτοια θύρα στην πρόσοψή του, κάτω από αναδιπλούμενο κάλυμμα.

Η θύρα USB, η θύρα Ethernet και τα αντίστοιχα κυκλώματα στο εσωτερικό της συσκευής "χαρίζουν" στο player της LG και τη συμβατότητα με το Profile 2.0 του προτύπου Blu-ray: αν συνδέσει κανείς ένα USB drive χωρητικότητας τουλάχιστον 1 GB στο BD370, αποκτά πρόσβαση σε διάφορα (για την ώρα λιγοστά) extras που προσφέρουν μέσω Internet συγκεκριμένοι τίτλοι Blu-ray. Στο πίσω μέρος της συσκευής φιλοξενούνται, πέραν της Ethernet, η αυτονόητη θύρα HDMI για απόδοση εικόνας 1080p στα 24 "κινηματογραφικά" καρέ, ομοαξονική και οπτική θύρα για τον ήχο, καθώς και component για αναλογική εικόνα. Δεν διατίθενται ξεχωριστές αναλογικές θύρες για κάθε ένα από τα 7.1 κανάλια ήχου των προτύπων υψηλής ευκρίνειας, γεγονός που επιβάλλει την ύπαρξη ενισχυτή εξοπλισμένου με HDMI για να "εισπράξει" κανείς κορυφαία ποιότητα ήχου από δίσκους Blu-ray. Το player της LG μπορεί είτε να διοχετεύσει την ηχητική πληροφορία σε κατάλληλων δυνατοτήτων ενισχυτή για αποκωδικοποίηση εκεί, είτε να αποκωδικοποιήσει το ίδιο όλα τα φορμά υψηλής ευκρίνειας, όπως το Dolby Digital Plus, το Dolby TrueHD και το DTS Master Audio (στο επίπεδο Essential το τελευταίο).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ