LG BD370

Τώρα και με... YouTube

Το χαρακτηριστικό του BD370 που έχει... συζητηθεί περισσότερο (αφού προωθείται και από το marketing της κατασκευάστριας εταιρείας του) είναι σαφώς η δυνατότητά του να προβάλλει υλικό video από το διάσημο YouTube. Ο τρόπος με τον οποίο η LG έχει διαμορφώσει αυτό το "κανάλι" είναι προσεγμένος και ενδιαφέρων, οι κάτοχοι ωστόσο του BD370 αργά ή γρήγορα θα θέλουν να ψάξουν με δικές τους λέξεις-κλειδιά για συγκεκριμένα video, οπότε το εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη αποδεικνύεται (όπως πάντα) αργό και δύσχρηστο. Πάντως τα video αυτά καθ' αυτά δεν φαίνονται κι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι προβάλλονται σε οθόνες ανάλυσης 1080p έχοντας αρχική ανάλυση κατά πολύ χαμηλότερη και έχοντας υποστεί υψηλή συμπίεση. Είναι όμως αυτή η δυνατότητα από μόνη της λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να προτιμηθεί το BD370 έναντι άλλων Blu-ray player; Kατά την άποψη της στήλης, όχι - έστω κι αν είναι φυσικά απολύτως υποκειμενικό το "ειδικό βάρος" της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Στην... βασική του "αποστολή", δε, το BD370 δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα, ακόμη και λαμβανομένης στα υπόψιν της χαμηλής τιμής πώλησής του. Συγκεκριμένα: η ποιότητα αναπαραγωγής των Blu-ray που συνήθως δοκιμάζουμε και έχουμε πλέον... εμπεδώσει ως "μέτρο σύγκρισης" (Casino Royale, Ratatouille και Die Hard 4.0), ήταν αναμενόμενα καλή, αλλά όχι η καλύτερη που έχουμε συναντήσει σε player κάτω των 500 ευρώ. Είναι το είδος της αναπαραγωγής που δεν απογοητεύει, αλλά δεν ενθουσιάζει κιόλας, όντας απολύτως τυπικό και σε τίποτε καλύτερο από το playback που προσφέρει με μηδενικές παρεμβάσεις το PS3. Στην αποκωδικοποίηση ήχου DTS Master Audio και Dolby TrueHD τα πήγε πολύ καλά, χωρίς όμως να μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι τα υποσυστήματά του δεν είναι ακριβώς hi-end. Ολοφάνερη είναι επίσης η αδυναμία του BD370 να αναβαθμίσει ποιοτικά τα "απλά" DVD στις 1080 γραμμές, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τόσο στη λεπτομέρεια της εικόνας, όσο και στην κίνησή της. Από την άλλη, το BD370 ήταν εξαιρετικό όσον αφορά στην ταχύτητα ανάγνωσης των Blu-ray και τη μετάβαση από chapter σε chapter, στα extras κλπ., τομέας στον οποίο αντιμετωπίζουν πρόβλημα πολύ ακριβότερες συσκευές.

Συνολικά, η στήλη θεωρεί ότι η πρόταση της LG για ένα εισαγωγικού επιπέδου, προσιτό Blu-ray player είναι "τίμια", έστω κι αν είναι απολύτως τυπική. Για τα 250 περίπου ευρώ που ζητά, το BD370 όντως προσφέρει πολλά πράγματα. Δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε όμως ότι αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από άλλες συσκευές που - σε αυτή περίπου τη ζώνη τιμής - προσφέρουν είτε ακόμη περισσότερα, είτε καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Το PS3, για παράδειγμα, για περίπου 100 ευρώ παραπάνω ως Blu-ray player είναι ισάξιο του LG, έχοντας όμως παράλληλα πιο πολλές λειτουργίες. Από την άλλη, το π.χ. Panasonic BD-80, για την ίδια διαφορά χρημάτων, προσφέρει αισθητά ανώτερη, οπτικά και ακουστικά, αναπαραγωγή των Blu-ray και των DVD. Όχι η προφανέστερη επιλογή, λοιπόν, το BD370, παρ' εκτός κι αν το "πετύχει" κανείς με γενναία μείωση τιμής online (το συναντήσαμε και στα 199 ευρώ όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές). Διαφορετικά...

Βαθμολογία: 6 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ