IFA 2012: Sony

Νέα εποχή, ευκρίνεια υπερυψηλή

Μπορεί ως "η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας" να θεωρείται από πολλούς η γερμανική CeBIT, όμως το πραγματικό ευρωπαϊκό αντίστοιχο της αμερικανικής CES είναι η έκθεση IFA. Και εκεί η Sony επέλεξε να κάνει την πληρέστερη κι εντυπωσιακότερη εμφάνισή της φέτος, με πλήθος ανακοινώσεων και σημαντικό αριθμό ολοκαίνουργιων προϊόντων - κάποια από τα οποία σηματοδοτούν νέο βήμα μπροστά όχι μόνο για την ιαπωνική εταιρεία, αλλά και για τον κόσμο της ηλεκτρονικής διασκέδασης κι επικοινωνίας γενικότερα... με ό,τι αυτό συνεπάγεται, φυσικά.

Πρώτα στα ως ένα βαθμό αναμενόμενα: η Sony θα συμμετάσχει στο "κίνημα των Windows 8", ναι, αλλά δεν θα το κάνει μόνο με νέα laptop Vaio του "τυπικού" είδους (αυτά τα έχει ανανεώσει από το καλοκαίρι και φυσικά θα έχουν τα νέα Windows προεγκατεστημένα από τον Οκτώβρη και μετά). Η ιαπωνική εταιρεία προτείνει δύο νέες προσεγγίσεις για computing: η μία είναι το Vaio Duo 11, το οποίο είναι ένα tablet με "κρυμμένο" αναδιπλούμενο πληκτρολόγιο. Στηρίζεται σε επεξεργαστές Intel, αξιοποιεί τα Windows 8 Pro και η ανάλυση της οθόνης του είναι υψηλής ευκρίνειας (1920x1080 pixels) παρά το γεγονός ότι η διαγώνιός της είναι μόλις 11.6 ίντσες.

Πολύ ενδιαφέρον - έστω κι αν ως ιδέα είναι ελαφρώς... ριψοκίνδυνη και όχι εύκολο να οριοθετήσει χρηστικά κανείς - είναι και το Vaio Tap 20. Πρόκειται στην ουσία για ένα tablet με οθόνη διαγωνίου 20 (!) ιντσών, το οποίο φέρει ειδικό προσαρμόσιμο στήριγμα στην πλάτη του. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί "ξαπλωτό" πάνω σε μία επιφάνεια π.χ. από περισσότερους του ενός χρήστες, αλλά και όρθιο, ως συμβατική οθόνη σε συνεργασία με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και mouse. Δεν στερείται σε επεξεργαστική ισχύ τα γνωστά σε όλους "πλήρη συστήματα μέσα σε μία οθόνη" (All-in-One), στηρίζεται και αυτό σε Windows 8 Pro αλλά η οθόνη του είναι ανάλυσης 1600x900 pixel και όχι TrueHD. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε, δε, τόσο την τιμή πώλησής του (μόλις αυτή γνωστοποιηθεί) όσο και βάσει ποιών "σεναρίων" χρήσης θα το προωθήσει περισσότερο η Sony.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ