Εικόνα 4Κ: ερωτήσεις, απαντήσεις

Λύνουμε κάθε απορία, με απλά λόγια

Ολοκληρώνοντας την Αθηνόραμα Digital 4K Week, συγκεντρώνουμε τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της οικιακής εικόνας και θα ήθελε να έχει "με μια ματιά" τις αντίστοιχες απαντήσεις. Το άρθρο αυτό θα ανανεώνεται με πρόσθετες πληροφορίες τους επόμενους μήνες, ώστε να παραμένει επίκαιρο και "σημείο αναφοράς" για το κοινό - αν μη τί άλλο, οι εξελίξεις θα είναι σίγουρα αρκετές για την προσθήκη ερωταπαντήσεων σε πολλαπλές περιπτώσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Για να δούμε τις ερωτήσεις μία-μία, λοιπόν!

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά αρκετές συσκευές υπερυψηλής ευκρίνειας ανάμεσα στις οποίες μπορώ να επιλέξω;
Διαθέσιμες είναι ήδη έξι: ένας προβολέας της Sony, μία τηλεόραση της Samsung 85 ιντσών, μία τηλεόραση της LG 84 ιντσών και τρεις τηλεοράσεις της Sony σε 55, 65 και 84 ίντσες. Προγραμματισμένα για κυκλοφορία τους επόμενους μήνες είναι μοντέλα τηλεοράσεων στις 55, 65 και 84 ίντσες και από τις Samsung, LG και Toshiba, ενώ ανακοινώσεις για τις δικές τους προτάσεις θα έχουν στο άμεσο μέλλον οι Panasonic και Philips. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφέρουμε σε αυτό το τμήμα της Αθηνόραμα Digital 4K Week.

Σε τί τιμές κυμαίνονται οι πρώτες αυτές επιλογές που υπάρχουν στην αγορά;
Όπως στην περίπτωση κάθε νέας τεχνολογίας που μπορούμε να σκεφτούμε τα τελευταία... τριάντα χρόνια, τα πρώτα αυτά προϊόντα που αξιοποιούν την εικόνα 4Κ δεν είναι φθηνά. Ακριβότερη είναι η τηλεόραση 85 ιντσών της Samsung (€35.000), ακολουθούμενη από την τηλεόραση 84 ιντσών της Sony (€25.000), τον προβολέα της Sony (σχεδόν... ευκαιρία στα €20.000 αν σκεφτεί κανείς πως με άλλα €3.000 έχει κανείς με αυτόν 140 απίθανα εντυπωσιακές ίντσες), την τηλεόραση 84 ιντσών της LG (€15.000) και τις δύο πλέον προσιτές τηλεοράσεις του είδους, την 65 ιντσών της Sony (€7.000) και την 55 ιντσών της ίδιας εταιρείας (€4.500). Τα μοντέλα μικρότερων διαγωνίων των άλλων εταιρειών θα κινούνται στα ίδια επίπεδα και, για κάποιο καιρό, δεν περιμένουμε οι τιμές να μειωθούν (ειδικά στις μεγάλες ίντσες). Από την άνοιξη του 2014 και μετά, πιθανότατα θα έχουμε εξελίξεις ή/και ανατροπές - ειδικά αν κατασκευάστριες μικρότερου βεληνεκούς διαθέσουν πολλές ίντσες κάτω από το "ψυχολογικό όριο" των €5.000.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ