DTS και SRS Labs, μαζί

H πρώτη εξαγοράζει τη δεύτερη, στόχος η εξέλιξη του ψηφιακού ήχου

Επειδή, κατά τα φαινόμενα, οι δύσκολοι καιροί - όχι μόνο για την Ελλάδα - δεν θα παρέλθουν γρήγορα στο χώρο της τεχνολογίας, όλο και περισσότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις παρατηρούνται το τελευταίο δωδεκάμηνο. Καμία μεγάλη δεν είχε σημειωθεί ωστόσο στον τομέα του ήχου, μέχρι χθες... όταν η DTS (η μία εκ των δύο "μεγάλων κυριών" του ψηφιακού ήχου σήμερα) ανακοίνωσε την εξαγορά της SRS Labs, μιας από τις αληθινά ιστορικές εταιρείες στην παγκόσμια αγορά του home cinema και του οικιακού ήχου γενικότερα. Η SRS έχει εξειδικευτεί στην επεξεργασία και βελτίωση - μέσα από ειδικούς αλγόριθμους - του ήχου που αποδίδει μεγάλη γκάμα συσκευών, από "απλά" ηχεία και ακουστικά, μέχρι ενσωματωμένα ηχεία τηλεοράσεων και ηχεία ολοκληρωμένων συστημάτων home cinema.

H διάσημη DTS εξαγοράζει, βεβαίως, την SRS ακριβώς γι' αυτούς τους αλγόριθμους επεξεργασίας και όλες τις πατέντες πνευματικών δικαιωμάτων (περισσότερες από 1000!) με τις οποίες οι πρώτοι έχουν εξασφαλιστεί νομικά. Η διαδικασία της εξαγοράς θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2013 γίνει μέσα από την καταβολή τόσο μετρητών, όσο και μετοχών, με την SRS να μην έχει (στο τέλος της όλης διαδικασίας) χρηματιστηριακή παρουσία. Το συνολικό κόστος της εξαγοράς υπολογίζεται στα $150 εκατομμύρια περίπου.

Μέσα από την εξαγορά της SRS η DTS θα επιδιώξει όχι μόνο να αποκτήσει νέες πηγές εσόδων, αλλά και να αναπτύξει - με την τεχνογνωσία της πρώτης - αποκωδικοποιητές επόμενης γενιάς, ικανούς να προσφέρουν κορυφαία επεξεργασία ήχου σε τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα και φυσικά συστήματα home cinema. Θα... απαντήσει η Dolby με κάποια δική της εξαγορά; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ