Denon 2500ΒΤ

Καλό, μα... για λίγους!

Είδος: Blu-ray player
Τιμή: €1199,00

Εταιρία: Denon
Διανομή: Κινοτεχνική

Η αλήθεια είναι πως όχι, η στήλη δεν είχε ποτέ την ψευδαίσθηση μιας ομαλής και χωρίς προβλήματα "τελικής κατάληξης" στο Profile 2.0 του προτύπου Blu-ray. Όχι ύστερα από τα αλλεπάλληλα "φάουλ" της Sony και των άλλων εταιρειών που προώθησαν το συγκεκριμένο φορμά... "σε δόσεις", μεταβαίνοντας στη διάρκεια 2 (!) ετών από το Profile 1.0 στο 1.1 και από αυτό στο 2.0, προκειμένου να προσφέρουν όλες τις θεωρητικές δυνατότητες του προτύπου (και εν τέλει όχι όλες όσες είχε υποσχεθεί το Blu-ray consortium). Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, στο κατώφλι του φθινοπώρου είχαμε πιστέψει ότι η επίπονη διαδικασία είχε, λίγο έως πολύ, ολοκληρωθεί... και μετά έρχεται μία εταιρεία στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αξιόπιστη, όπως η Denon, να μας εκπλήξει με τις επιλογές της. Και όχι ευχάριστα.

Ομολογουμένως, η ιαπωνική εταιρεία έχει μία φήμη και ένα επίπεδο να υπερασπίσει, έχοντας κατακτήσει και τα δύο με πολλά, πάρα πολλά κορυφαία προϊόντα στους αντίστοιχους τομείς τους. Εξ ου και η όχι ακριβώς... βιασύνη της να παρουσιάσει Blu-ray player, ίσως περιμένοντας να σταθεροποιηθεί το πρότυπο αυτό και να αποσαφηνιστεί το τοπίο. Αν όμως είναι έτσι, προς τί ένα προϊόν το οποίο δεν υποστηρίζει τις δυνατότητες του Profile 2.0, δεν αναβαθμίζεται σε τέτοιο, χρειάζεται άλλη συσκευή για να αποδώσει όπως πρέπει τα ηχητικά φορμά και να επεξεργαστεί την εικόνα, κοστίζοντας μάλιστα σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από άλλα ποιοτικότατα player που προσφέρουν όλα τα παραπάνω;

Εκ πρώτης όψεως, το DVD-2500BT είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα προϊόντος Denon. Είναι ογκώδες και συμπαγές, αλλά με συναρμογή και επιλογή στα υλικά του τόσο υψηλού επιπέδου, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την κορυφαία του ποιότητα κατασκευής. Οι γραμμές του είναι αυστηρές μεν, αλλά "καθαρές" και καλαίσθητες, περισσότερο διακριτές στο ασημί παρά στο μαύρο χρώμα. Η οθόνη του είναι ευδιάκριτη και το χειριστήριό του άμεσα κατανοητό και εύχρηστο (έστω κι αν έχουμε δει καλύτερα). Τα πραγματικά παράπονα αρχίζουν όταν κοιτάξει κανείς στο πίσω μέρος της συσκευής. Παρούσα είναι μόνο μία θύρα HDMI και τίποτε άλλο (!), γεγονός που σημαίνει ότι το DVD-2500BT πρέπει να συνδεθεί με ξεχωριστό ενισχυτή για να λάβει κανείς ήχο από ο,τιδήποτε, είτε αυτό είναι ταινίες σε Blu-ray ή DVD είναι είναι απλή μουσική από audio CD.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ