CES 2019: μέσα στο 2019 η αναδιπλούμενη τηλεόραση της LG

Οι Κορεάτες πρώτοι στην αγορά με νέο τρόπο υλοποίησης οθονών, με το ανάλογο κόστος φυσικά

Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι φυσικά οι... διάφανες οθόνες όλων των μεγεθών και τύπων αυτές που σκιαγραφούνται ως "το μέλλον" στην απεικόνιση - μέχρι ωστόσο να αποδείξουν ότι στο οικιακό περιβάλλον έχουν όντως ρόλο, οι τηλεοράσεις που... δεν βρίσκονται εκεί μονίμως αλλά εμφανίζονται μόνο όταν ο κάτοχός τους το επιθυμεί είναι πολύ περισσότερο μελλοντολογικά ενδιαφέρουσες. Αναφερόμαστε φυσικά στις αναδιπλούμενες οθόνες, οι οποίες "τυλίγονται" και "κρύβονται" μέσα σε καλαίσθητα έπιπλα αντί να απαιτούν την προσοχή οποιουδήποτε μέσα στον χώρο με την παρουσία τους. Η LG είχε επιδείξει σε ουκ ολίγες εκθέσεις στο παρελθόν τέτοιες οθόνες ως πειραματικά δείγματα, όμως μέσα στην χρονιά που διανύουμε θα διαθέσει την πρώτη τηλεόραση με τέτοια οθόνη στο εμπόριο.

Η LG OLED TV R, όπως ονομάζεται, στην CES 2019 επιδείχθηκε στις 65 ίντσες, πλήρως λειτουργική και σε ολοκληρωμένη μορφή. Η οθόνη της εσωκλείεται μέσα σε ειδικό, κομψό και καλαίσθητα σχεδιασμένο ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε μοντέρνο σαλόνι έπιπλο, το οποίο μάλιστα φιλοξενεί και ηχόμπαρα ισχύος 100 Watt ικανή να αποδώσει υλικό Dolby Atmos ποιοτικά. Όταν ο κάτοχος της OLED TV R θέλει να εμφανίσει την τηλεόραση, το έπιπλο ανοίγει στο πάνω μέρος του και την αποκαλύπτει με την... δέουσα μεγαλοπρέπεια ομολογουμένως, καθώς για να σηκωθεί πλήρως και να είναι έτοιμη για θέαση χρειάζεται περίπου 10 δευτερόλεπτα. Η αντίστροφη διαδικασία, φυσικά, κατεβάζει την οθόνη της OLED TV R και την "εξαφανίζει" μέσα στο έπιπλο του οποίου η πρόσοψη μόνο λόγω του λογοτύπου της LG στην γωνία του "υποψιάζει" οποιονδήποτε για το γεγονός ότι περιέχει 65 ιντσών οθόνη!

Το ίδιο έπιπλο περιέχει όλα ανεξαιρέτως τα υποσυστήματα των "συμβατικών" νέων τηλεοράσεων της LG (οι θύρες σύνδεσης βρίσκονται στο πίσω μέρος του) και ο κορεατικός κολοσσός υποστηρίζει πως από πλευράς ποιότητας απεικόνισης η αναδιπλούμενη οθόνη προσφέρει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τις "σταθερές". Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι η OLED TV R (α) μπορεί να εμφανιστεί κατά το 1/3 περίπου και να λειτουργήσει ως μουσικό player ή κέντρο ελέγχου λειτουργιών smart home, καθώς και ότι (β) έχει να επιδείξει όλα τα top νέα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων LG για το 2019, από τις θύρες HDMI 2.1 και τον επεξεργαστή εικόνας a9 δεύτερης γενιάς μέχρι την νέα έκδοση 4.5 του λειτουργικού WebOS και την ενσωμάτωση των φωνητικών βοηθών Google Assistant και Amazon Alexa.

Όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, φυσικά, αυτό το προϊόν απευθύνεται κυρίως σε κοινό που θέτει την καλαισθησία και την ισορροπία των εσωτερικών χώρων πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του, απαιτώντας παράλληλα κορυφαία ποιότητα απεικόνισης και μυριάδες ευκολίες. Η LG OLED TV R, με άλλα λόγια, όχι μόνο θα είναι ακριβή, αλλά κατά πάσα πιθανότητα... πανάκριβη (δεν είναι τυχαίο που η κορεάτικη εταιρεία δεν αναφέρει καν τιμή πώλησης για το μοντέλο των 65 ιντσών). Ακριβώς τo... πόσο ακριβή, πάντως, θα το μάθουμε σύντομα, καθώς η LG σκοπεύει να διαθέσει τις πρώτες τέτοιες αναδιπλούμενες τηλεοράσεις μέσα στην άνοιξη (Μάρτιο ή Απρίλιο). Όσοι... έχοντες, προσέλθετε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ