110 ίντσες εικόνας 4Κ, ίντσα και... χιλιάρικο

Γιγάντια η νέα τηλεόραση της Samsung, διαθέσιμη το επόμενο διάστημα

Η αμερικανική έκθεση CES βρίσκεται "προ των πυλών" πια (ξεκινά στις 7/1), αλλά οι... "ομοβροντίες" των ανακοινώσεων έχουν αρχίσει να ακούγονται από τα Χριστούγεννα - και μία από τις πλέον θουρυβώδεις τέτοιες δεν θα μπορούσε παρά να ανήκει στη Samsung: η κορεάτικη εταιρεία αρέσκεται στην υπερβολή όσο λίγες άλλες στην αγορά της τεχνολογίας και το συγκεκριμένο προϊόν που ανακοίνωσε αντικαθρεπτίζει το γεγονός ολοφάνερα. Γιατί... κακά τα ψέματα: τηλεόραση 110 ιντσών έχουμε ξαναδεί, σε έκθεση και 150 ιντσών μάλιστα (όταν η Panasonic ακόμη πίστευε στις plasma). Αλλά τηλεόραση κόστους €110.000 εν έτει 2014, ε, πώς να το κάνουμε: χρειάζεται... θράσος για να την κυκλοφορήσεις!

Αυτό ακριβώς θα κάνει πάντως η Samsung με την UN110S9 (διαγωνίου 110 ιντσών) η οποία διαδέχεται την UN85S9 (διαγωνίου 85 ιντσών) ως η μεγαλύτερη τηλεόραση υπερυψηλής ευκρίνειας που προσφέρει η κορεάτικη εταιρεία. Ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική προσέγγιση της "κρεμαστής" οθόνης σε μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο φιλοξενεί και ικανά ηχεία, ενώ από την ίδια την τηλεόραση μπορεί να αναμένει κανείς τα... αυτονόητα: σάρωση εικόνας στα 120 Hz, λειτουργίες Smart TV, πολλές εισόδους και extra δυνατότητες. Η νέα τηλεόραση της Samsung θα κυκλοφορήσει ως το Μάρτη πρώτα στην Κορέα αντί 160 εκ. γουόν ή 152.000 δολαρίων ή 110.000 ευρώ. Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.

Το... πρόβλημα σε όλα αυτά, φυσικά, έγκειται στο γεγονός ότι αυτό το ποσό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο - ούτε με το μεγαλύτερο μεταλλικό πλαίσιο, ούτε με τα πιθανώς μεγαλύτερα ηχεία, ούτε με άλλα μέτρα ή σταθμά. Αν σκεφτεί κανείς πως η UN85S9 των 85 ιντσών έχει "πέσει" στα €35.000, ο οποιοσδήποτε επίδοξος αγοραστής (ναι... και οι 300 παγκοσμίως) καλείται να πληρώσει €75.000 για... οθόνη 25 ιντσών μεγαλύτερης διαγωνίου. Ακόμη και οι καλύτεροι προβολείς 4Κ σε συνεργασία με το καλύτερο πανί 300 ιντσών δεν ξεπερνούν τα €35.000 σε κόστος. Φυσικά η Samsung "στοχεύει" ως επίδοξους πελάτες για την UN110S9 τις εταιρείες, τους κρατικούς οργανισμούς και τους πάμπλουτους ιδιώτες (υποστηρίζει πως από τη Μέση Ανατολή έχει ήδη δεχθεί 10 προπαραγγελίες), όμως είναι δύσκολο να μην εκλάβει κανείς την κίνηση της παρουσίασης αυτής της τηλεόρασης ως απλώς επιδεικτική και τίποτε περισσότερο. Θα έχουμε... "ανταπάντηση" από την LG στο πλαίσιο της CES 2014; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ