Microsoft Sidewinder X5/X8

Nέα γενιά, νέες δυνατότητες

Κλάσεις ανώτερο - κυριολεκτικά - από το X5 είναι το X8. Kατ' αρχήν είναι ασύρματο και αξιοποιεί την τεχνολογία BlueTrack της Microsoft (που είχαμε συναντήσει στο περυσινό γενικών καθηκόντων Explorer), κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγαλύτερη ελευθερία και πάνω σε πολύ ευρύτερη γκάμα επιφανειών. Κατά δεύτερον, είναι το πρώτο mouse που μπορούμε να σκεφτούμε το οποίο ενσωματώνει για τις ενδείξεις του λιλιπούτεια οθόνη LCD - αν και ακούγεται ελαφρώς... υπερβολικό, πρακτικά η αλήθεια είναι πως αποδεικνύεται χρησιμότατο. Η ανάλυση σάρωσής του φτάνει έως τα 4000 (!) dpi, τα πλήκτρα του είναι συνολικά δώδεκα (τα επτά προγραμματιζόμενα) και η Microsoft το προσφέρει μαζί με ένα έξυπνα σχεδιασμένο συνοδευτικό περιφερειακό που αποτελεί συνδυασμό ασύρματου πομπού, φορτιστή και καλωδίου USB για ενσύρματη σύνδεση όταν είναι αναγκαίο. Φυσικά το X8 προσφέρει όλα τα υπόλοιπα άλλα πράγματα που προσφέρει το X5 και μπορεί κανείς να ρυθμίσει όλες τις παραμέτρους λειτουργίας του μέσα από το συνοδευτικό software της αμερικανικής εταιρείας.

Φυσικά, οι επιδόσεις του X8 σε σχέση με αυτές του X5 κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα - η αλήθεια ωστόσο είναι ότι πιο πολύ βάσει εξοπλισμού και όχι λόγω τόσο μεγάλης διαφοράς στην αποτελεσματικότητά του "εν δράσει", το πρώτο (99.99 ευρώ) δικαιολογεί την διαφορά των 30 ευρώ σε σχέση με το δεύτερο (69.99 ευρώ). Τα 4000 dpi, όπως θα επιβεβαιώσουν gamers που έχουν χρησιμοποιήσει π.χ. το G9 της Logitech των 3200 dpi, δεν "κάνουν διαφορά" τόσο μεγάλη όσο ακούγεται σε σχέση με τα 2000 dpi. Αυτό που "αγοράζει" κανείς στην περίπτωση του X8 είναι η "πολυτέλεια του κορυφαίου", την οποία το συγκεκριμένο mouse όντως προσφέρει.

Παρά το γεγονός δε ότι, αντικειμενικά, και τα δύο προϊόντα δεν απευθύνονται ακριβώς στο... ευρύ κοινό σε αυτό επίπεδο τιμών, οι gamers είχαν και έχουν πάντοτε άλλες απαιτήσεις και άλλα κριτήρια για τα χρήματα που "τοποθετούν" σε ένα περιφερειακό τόσ σημαντικό, όσο το mouse. Γι' αυτούς τόσο το X5 όσο και το X8 σαφώς αξίζουν προσοχής, πόσο μάλλον με δεδομένο το γεγονός ότι με μια μικρή έρευνα αγοράς και τα δύο μπορούν να βρεθούν για σημαντικά λιγότερα χρήματα από αυτά των "συνιστώμενων" τιμών τους. Αρκετά λιγότερα για να αγοράσει κανείς και 1-2 κορυφαίους budget τίτλους για PC και να τα απολαύσει δεόντως!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ