iPad 2: Τα... αποκαλυπτήρια!

Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση της Apple

Η παρουσίαση της Apple που πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο San Fransisco ήταν μία από τις σημαντικότερες που είχαμε να περιμένουμε από την αμερικανική εταιρεία για το 2011. Το Aθηνόραμα Digital δεν είχε τη δυνατότητα να παρευρεθεί, προτιμήσαμε λοιπόν να κάνουμε το αμέσως καλύτερο πράγμα: να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση μέσω Internet και να μεταφέρουμε από το επίσημο Twitter stream του Aθηνόραμα Digital τα σημαντικότερα σημεία της, καθώς και τα σχόλιά μας. Τα σχετικά tweets είναι συγκεντρωμένα στο παρόν κείμενο, για... "περιγραφή λεπτό προς λεπτό", περιέχοντας όλες τις επίσημες πληροφορίες για το iPad. Πάμε;

Ξεκινά σε λίγο η παρουσίαση της Apple στο San Fransisco, ξεκινάμε κι εμείς εδώ λοιπόν. Για να δούμε, για να δούμε!

H μουσική που ακούγεται στο χώρο της παρουσίασης είναι, σχεδόν... προβλέψιμα πια, Beatles. Ε, Apple είναι αυτή.

Το επόμενο δίωρο ίσως δεν είναι τόσο συναρπαστικό όσο το αντίστοιχο περυσινό, παραμένει όμως σημαντικό. Τα tablets θα είναι hot το 2011!

Όλοι περιμένουμε κατά βάση την αποκάλυψη του iPad 2 - και δεν νομίζουμε ότι θ' απογοητευτούμε.

Αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείονται κι άλλες σημαντικές ανακοινώσεις, όπως αυτές για το νέο Mobile.me ή για το iOS 4.3.

Ως είθισται, πάντως, διαρροές είχαμε ακόμη και σήμερα το πρωί, από κινεζικό Web site που δημοσίευσε υποτιθέμενες φωτογραφίες του iPad 2.

Οι συγκεκριμένες ήταν πειστικές, καθώς απεικόνιζαν όλα όσα θεωρούμε πρακτικά βέβαιο πως θα χαρακτηρίζουν το νέο iPad.

Με άλλα λόγια λεπτότερο περίβλημα, μεγαλύτερα ηχεία, κάμερες στο μπροστά και πίσω μέρος της συσκευής, αλλά και την ίδια οθόνη.

Έλειπε η θύρα SD (για την οποία πάντα αμφιβάλλαμε) αλλά και η νέα θύρα μεταφοράς δεδομένων τεχνολογίας Intel, η Thunderbolt.

Οι φωτογραφίες, φυσικά, δεν μπορούσαν να πουν κάτι για τον επεξεργαστή, τη μνήμη λειτουργίας και το υποσύστημα γραφικών.

Σε λιγότερο από μισή ή μία ώρα, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα ξέρουμε με σιγουριά τί προσφέρει το iPad 2 και τί αναβάλλεται για το... iPad 3!

H Apple έχει εδώ και κάποια ώρα, κατά την προσφιλή της συνήθεια, διακόψει την πρόσβαση στο Web site της.

Αυτό μπορεί να μην σημαίνει κάτι, μπορεί να σημαίνει όμως ότι το iPad 2 θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία συντομότερα απ' ότι νομίζαμε!

Και... ξεκινάμε! Εννοείται με παραδείγματα χρήσης του iPad, που αποδεικνύουν την επιτυχία του. Δικαιολογημένα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ