iPad 2: Τα... αποκαλυπτήρια!

Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση της Apple

O διάδοχος όντως θα αποκαλυφθεί απόψε, ξεκινώντας με νέο σχεδιασμό στο περίβλημά του. Όπως περιμέναμε εδώ και καιρό.

Αλλά και νέο κεντρικό επεξεργαστή, τον διάδοχο του Α4 με την ονομασία... εχμμμ... Α5. Δύο πυρήνων, αλλά με παρόμοια, χαμηλή κατανάλωση.

Διπλές και οι κάμερες - μία στην πρόσοψη και μία στο πίσω μέρος του iPad 2. Και γυροσκόπιο πλέον στην πλειάδα των αισθητήρων.

Πέντε χιλιοστά λεπτότερο από το αρχικό iPad, λεπτότερο ακόμη κι από το iPhone 4! Μπόρεσε να γίνει λόγω της νέας οθόνης, προφανώς.

Θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά και σε λευκό, αλλά ταυτόχρονα και για τα δύο αμερικανικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, των AT&T και Verizon.

Βελτιωμένο σε όλα τα σημεία που περιμέναμε λοιπόν... αλλά η Apple κρατά για το νέο iPad τις ίδιες τιμές πώλησης με αυτές του πρώτου.

Πολύ σημαντική και η διατήρηση της αυτονομίας του νέου iPad στα ίδια επίπεδα, τις εκτιμώμενες 10 ώρες δηλαδή. Καθόλου άσχημα!

Διαθέσιμο στις 11 Μαρτίου στις ΗΠΑ και, θεωρεί η Apple εφικτό, σε 26 ακόμη χώρες έως το τέλος Μαρτίου. Μωρέ μπράβο στοκ...!

Σε περίπτωση που έχει νόημα να το διευκρινίσουμε: ναι, στις 26 αυτές χώρες συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Phew.

Για να αποζημιώσει (;) ίσως όσον αφορά στα προβλέψιμα του iPad 2, ο Steve Jobs παρουσιάζει νέα περιφερειακά. Α-χα!

Επιτέλους! Καλώδιο HDMI out, για σύνδεση με τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Σε ανάλυση 1080p μάλιστα.

Ενδιαφέρον το νέο κάλυμμα-stand, με μαγνητάκια για να εφαρμόζει τέλεια στην οθόνη. Και από πλαστικό, και από δέρμα για τους "έχοντες"!

Και ναι, επιτέλους το iOS 4.3. Ήταν έτοιμο για εβδομάδες, η καθυστέρησή του σκόπιμη για να συμπέσει με την παρουσίαση του iPad 2.

Παρόντα όλα τα χαρακτηριστικά που έχουμε αναφέρει στο παρελθόν: personal hotspot (αλλά μόνο για το iPhone 4) και iTunes home sharing.

Η Apple επιδεικνύει πώς αξιοποιούνται οι κάμερες του iPad με το νέο της λογισμικό. Η υποστήριξη Facetime, αυτονόητη!

Το Facetime του iPad 2 φυσικά επιτρέπει βιντεοκλήσεις και με κατόχους iPhone 4. Το σχετικό video της Apple το επιβεβαιώνει.

Στις 11 Μαρτίου το iOS 4.3 και για όλες τις άλλες συσκευές της Apple που μπορούν να το έχουν. Με άλλα λόγια όλες εκτός του iPhone 3G.

O Jobs παρουσιάζει την έκδοση του iMovie που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το iPad. Πολύ καλή φαίνεται - για τα δεδομένα των tablet, προφανώς!

Ήδη διαβάζουμε παράπονα για την τιμή του νέου iPad, που δεν είναι χαμηλότερη από του παρόντος. Γιατί να είναι; Ο ανταγωνισμός, ανύπαρκτος!

Eeerrr... ναι, ΟΚ, ωραίο το video editing στο iPad 2, αλλά ως εκεί. Τον Cameron προσπαθείτε να πείσετε να το πάρει στο studio του Avatar 2;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ