Δικτυακή πρόσβαση στο σπίτι: αξιόπιστα παντού

Με την βοήθεια της COSMOTE "μοιράζουμε Internet", καταγράφουμε εντυπώσεις

Ήταν πάντοτε πρόβλημα και... παραμένει: στην Ελλάδα η μεγάλη πλειοψηφία των οικιών - ειδικά των αστικών - δεν έχει κατά βάση σχεδιαστεί για τον μοντέρνο ψηφιακό τρόπο ζωής. Σήμερα όλη η οικογένεια θέλει να χρησιμοποιεί το Internet (κάθε μέλος της με πολλαπλούς τρόπους) και φυσικά όλοι να το κάνουν ταυτόχρονα, οπουδήποτε στο σπίτι κι αν βρίσκονται. Αυτό σημαίνει πως η Δικτυακή πρόσβαση πρέπει να είναι διαθέσιμη σε κάθε δωμάτιο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται αυτό από την συσκευή που "φέρνει το Internet στο σπίτι" (modem/router) , παραμένοντας ωστόσο γρήγορη κι αξιόπιστη ώστε να μην έχουμε και... γκρίνιες σχετικές! Κι όλα αυτά να προσφέρονται χωρίς την δομημένη καλωδίωση που έχουν ορισμένα από τα νεότερα σπίτια ή τα εταιρικά γραφεία εξ αρχής.

Όχι η ευκολότερη κατάσταση ν' αντιμετωπίσει κανείς, όμως... λύσεις υπάρχουν. Η COSMOTE - η οποία έχει κάθε λόγο να θέλει η Δικτυακή σύνδεση που προσφέρει να αξιοποιείται σωστά από τους συνδρομητές της και στην καθημερινότητά τους να τούς ικανοποεί - προωθεί αυτές τις λύσεις εδώ και λίγο καιρό υποστηρίζοντάς τις με μία σειρά ειδικών, επιλεγμένων προϊόντων που προσαρμόζονται σε κάθε οικιακό περιβάλλον ξεχωριστά. Η εταιρεία μάς προσέφερε μερικά από αυτά τα προϊόντα έτσι ώστε να τα δοκιμάσουμε σε πραγματικές, ρεαλιστικές συνθήκες χρήσης και να καταγράψουμε τις εντυπώσεις μας τις πρακτικές: μπορούμε όντως να έχουμε το "επικό Wi-Fi" της τηλεοπτικής διαφήμισης σε κάθε γωνιά ενός σπιτιού με μία, βασικού επιπέδου έστω, μελέτη και τις σωστές επιλογές εξοπλισμού;

Για την δοκιμή μας αποφασίσαμε να... μην το κάνουμε εύκολο το εγχείρημα. Έτσι διαλέξαμε ένα σπίτι τεσσάρων ορόφων, με μικρό κήπο στο πίσω μέρος του, και θέσαμε εξ αρχής μια σειρά από στόχους. Ένα: να υπάρχει ασύρματη σύνδεση διαθέσιμη σε κάθε δωμάτιο για κάθε τέτοια συμβατή συσκευή. Δύο: όπου χρειάζεται, να είναι εφικτή η χρήση Internet από φορητές συσκευές αλλά ταυτόχρονα και με άλλες που καλύτερα είναι να έχουν Δικτυακή σύνδεση ενσύρματα, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές γραφείου ή συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης. Τρία: να είναι διαθέσιμη, σε λογική πάντα απόσταση, Δικτυακή πρόσβαση και στον κήπο.

Κάναμε μία πρώτη μέτρηση της ταχύτητας πρόσβασης που είχαμε να διαχειριστούμε, μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, στην συνέχεια θέσαμε κι έναν τέταρτο στόχο: ταχύτητα πρόσβασης το λιγότερο επιπέδου 20 Mbps, ασύρματα ή/και ενσύρματα, σε κάθε γωνιά του σπιτιού!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ