YouTube Kids: διαθέσιμο και στην χώρα μας

Με ελληνοστρεφές περιεχόμενο και όλες τις δικλείδες ασφαλείας για χρήση από μικρά παιδιά

Σε μία συγκυρία σαφώς ευνοϊκή και καθόλου τυχαία - έστω και αν οι Έλληνες χρήστες του Internet έχουν δικαίωμα να γκρινιάξουν καθώς η Google χρειάστηκε... 3 ή 4 χρόνια για να το κάνει - το YouTube Kids, η ξεχωριστή "έκδοση" της δημοφιλέστερης υπηρεσίας online video στον πλανήτη ειδικά σχεδιασμένη για μικρές ηλικίες, είναι επίσημα διαθέσιμη και στην χώρα μας. Με τα μικρά παιδιά κλεισμένα στο σπίτι λόγω του κορονοϊού έχουν στα χέρια τους τα tablet και τα smartphones περισσότερες ώρες από ποτέ, σαφώς χρήσιμη λοιπόν η εμφάνιση του YouTube Kids, του οποίου το app μπορεί να εγκαταστήσει οποιοσδήποτε δωρεάν σε συσκευές βασισμένες σε iOS και Android.

Το YouTube Kids έχει δημιουργηθεί ώστε να επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνούν εύκολα και διασκεδαστικά περιεχόμενο online video, αλλά μέσα από περιβάλλον κατά πολύ αυστηρότερα ελεγχόμενο από αυτό του γενικότερου YouΤube. Τα παιδιά δεν χρειάζονται, για παράδειγμα, λογαριασμό στην Google για να απολαμβάνουν το YouTube Kids. Είναι, επίσης, αδύνατο να ανεβάσουν κάποιο video ή να σχολιάσουν το περιεχόμενο του YouTube Kids - μπορούν μόνο να παρακολουθούν. Το γενικό του design είναι επίσης προσαρμοσμένο στις μικρές ηλικίες, με μεγαλύτερα, ευκολότερα διακριτά εικονίδια και πολύχρωμα σχέδια να κάνουν πιο εύκολη τη χρήση του από παιδιά.

Όσο για τους γονείς, δε, την πρώτη φορά που ενεργοποιήσουν το app θα θα μάθουν πώς λειτουργούν τα φίλτρα του YouTube Kids, πώς θέτουν χρονικούς περιορισμούς στην χρήση του και πώς προωθείται από το σύστημα επιλογών του app το κατάλληλο περιεχόμενο για τα παιδιά, βάσει ορισμένων παραμέτρων. Η λειτουργία "εγκεκριμένο περιεχόμενο" τούς επιτρέπει να επιλέγουν συγκεκριμένα video και κανάλια που θα είναι διαθέσιμα στα παιδιά μέσω του app, ποιά αντιστοίχως δεν θα ήθελαν να είναι διαθέσιμα, ενώ ενεργοποιήσιμη ή όχι είναι και η λειτουργία αναζήτησης.

Η ελληνική έκδοση του YouTube Kids περιλαμβάνει τοπικό και διεθνές περιεχόμενο για παιδιά, από το "Ζουζούνια TV" και το "Disney Greece" μέχρι τους "Ήρωες με Πυτζάμες" και πολλά ακόμα διάσημα βίντεο. Έτσι οι οικογένειες μπορούν να βρουν κινούμενα σχέδια, εκπαιδευτικά βίντεο, τραγούδια για παιδιά και τρόπους για να απαντήσουν σε όλα τα μαθηματικά, επιστημονικά ή άλλα ερωτήματα των τελευταίων με διασκεδαστικά και - το κυριότερο - ασφαλή προς θέαση video. Καιρός ήταν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ