Windows Phone 7 στην Ελλάδα

Οι πρώτες συσκευές από HTC και LG

Η απόφαση της Microsoft να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας - όπου τα τελευταία χρόνια είχε σχετικά μικρή και στρατηγικά αδύναμη παρουσία - δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει στην διάθεση νέου λειτουργικού για τις συσκευές αυτές: των Windows Phone 7, για τα οποία κάναμε λόγο τόσο όταν αποκαλύφθηκαν, όσο και όταν επιβεβαιώθηκαν τα περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες που θα προσφέρουν στα νέα smartphones των συνεργατών της αμερικάνικης εταιρείας. Στο πλαίσιο της ειδικής ημερίδας που διοργάνωσε η Microsoft Hellas μαζί με τις ελληνικές αντιπροσώπους εταιρείες κορυφαίων κατασκευαστών - HTC και LG στο συγκεκριμένο event - το Αθηνόραμα Digital είχε την ευκαιρία να έλθει σ' επαφή με τα πρώτα τέτοια κινητά και μεταφέρει τις εντυπώσεις του από αυτά.

Η συλλογιστική λειτουργίας των Windows Phone 7 επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει τις εφαρμογές που θα εμφανίζονται στην πρώτη οθόνη με την μορφή ορθογωνίων σχημάτων (tiles), τα οποία παρέχουν πλήθος πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο. Όπως έχουμε αναφέρει και άλλοτε, στόχος της Microsoft ήταν όλες οι συσκευές να έχουν το ίδιο περίπου γραφικό περιβάλλον, έτσι ώστε η εμπειρία που προσφέρεται στο χρήστη από μοντέλο σε μοντέλο να μη διαφέρει σημαντικά - σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στις προηγούμενες εκδόσεις Windows Mobile 6/6.5. Ασχέτως ταχύτητας επεξεργαστή και προσφερόμενης μνήμης, λοιπόν, όλα τα μοντέλα που επιδείχθηκαν στην ημερίδα της Microsoft λειτουργούσαν με περίπου τον ίδιο τρόπο, κάτι σαφέστατα θετικό σε σχέση με τα... ευτράπελα του παρελθόντος.

Οι εφαρμογές των Windows Phone 7 είναι οργανωμένες σε ειδικούς κόμβους (hubs) ανάλογα με το περιεχόμενό τους, βάζοντας έτσι σε τάξη τον όγκο πληροφορίας που καλείται να διαχειριστεί η συσκευή. Όλες οι ενημερώσεις των φίλων από τις διάφορες υπηρεσίες δικτύωσης, για παράδειγμα, ομαδοποιούνται στον κόμβο People ή αντίστοιχα όλες οι φωτογραφίες που βρίσκονται στο Δικτυακό χώρο της υπηρεσίας Windows Live είναι άμεσα διαθέσιμες και μέσα από τον κόμβο Pictures. Τα αρχεία μουσικής ή video οργανώνονται από κάθε συσκευή έτσι ώστε να συγκαταλέγονται στο Music + Video Hub, ενώ αντίστοιχα όλα τα αρχεία των εφαρμογών του MS Office προσφέρονται μέσα από ειδικό Hub που επιτρέπει την ανάγνωση, επεξεργασία και γενικότερη διαχείρισή τους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ