Windows Phone 7 στην Ελλάδα

Οι πρώτες συσκευές από HTC και LG

Τα Windows Phone 7 θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά κοντά στα μέσα του Νοεμβρίου μέσα από 4 διαφορετικά κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για τα HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy, HTC 7 HD και LG Optimus. Το HTC 7 Mozart έχει βάρος 130 γραμμάρια, οθόνης αφής τεχνολογίας S-LCD με διαγώνιο 3.7 ιντσών και ανάλυση 480x800 pixels. Η κάμερα που φέρει στο πίσω τμήμα είναι των 8 MP, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να συλλάβει φωτογραφίες σε ανάλυση έως και 3264x2448 pixels, αλλά και video σε ανάλυση έως και 720p. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης συσκευής είναι η χρήση της τεχνολογίας Dolby Mobile Sound, η οποία αποδίδει τον ήχο σε μουσική και clips με τρόπο διαυγή και ποιοτικό.

Το HTC 7 Trophy προσφέρει την ίδια ακριβώς οθόνης με διαγώνιο 3.7 ιντσών, ενώ ο σχεδιασμός του είναι κατά λίγα χιλιοστά μικρότερος και το βάρος του ελάχιστα μεγαλύτερο. Η πιο σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι η κάμερα, η οποία στο Trophy είναι τεχνολογίας 5 MP και εκτός από τις φωτογραφίες (ανάλυσης έως και 2560x1920 pixels) μπορεί να καταγράψει HD video σε 720p. To HD 7 HD είναι το πιο ογκώδες κινητό της HTC, με οθόνη 4.3 ιντσών και υποστήριξη εντολών μέσω πολλαπλών σημείων επαφής. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι ίδια με αυτά των δύο προαναφερθέντων μοντέλων, φέρει όμως μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας (μπορεί να υποστηρίξει έως και 6 ώρες και 40 λεπτά ομιλίας).

Οι συσκευές της HTC πάντως - και παρά την επιμονή της Microsoft για ομοιογένεια της "αίσθησης χρήσης" ανάμεσα στα κινητά με Windows Phone 7 - διαφέρουν λόγω και της ενσωμάτωσης του HTC Hub: πρόκειται για έναν κόμβο όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι λειτουργίες/ενημερώσεις που έχει καθιερώσει ως βασικές η γνωστή εταιρεία, σε όλα τα μοντέλα της που έχουν εμφανιστεί στην αγορά μέχρι σήμερα. Κάτι αντίστοιχο δεν φέρει το μοντέλο της LG, για παράδειγμα, αυτό με την ονομασία Optimus. Το συγκεκριμένο έχει οθόνη αφής τεχνολογίας TFT και δυνατότητα απεικόνισης 16 εκατομμυρίων χρωμάτων στη διάσταση των 480x800 pixels. Η διαγώνιός της είναι 3.8 ίντσες, τα τρία κεντρικά πλήκτρα που φέρει στο κάτω μέρος της πρόσοψης, ωστόσο, δεν είναι αφής. Συμπέρασμα: κινητά με Windows Phone 7 θα δούμε αρκετά και... σίγουρα δεν θα μοιάζουν στη χρήση όσο π.χ. τα iPhone μεταξύ τους.

Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας της Microsoft Hellas για τα Windows Phone 7 δεν υπήρχε δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις νέες συσκευές με τρόπο που θα είχε νόημα: τα κινητά τηλέφωνα δεν εμπεριείχαν καν κάρτα SIM και, ως εκ τούτου, δεν είχαν πρόσβαση στο Internet. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχουμε ακόμη γνώμη σχετικά με το πόσο γοργά και ομαλά το νέο λειτουργικό της Microsoft φέρνει στην οθόνη δεδομένα από Facebook, Twitter κλπ., όπως και το πώς η πρόσβαση στο Web συγκρίνεται με την αντίστοιχη άλλων smartphones. Επίσης η πολυσυζητημένη σύνδεση των κινητών αυτών με το Xbox Live θα ενεργοποιηθεί από τις 10 Νοεμβρίου και μετά, οπότε επίσης δεν κατέστη εφικτό να σχηματίσουμε άποψη. Θα επανέλθουμε, λοιπόν, στην εμπειρία χρήσης των Windows Pnone 7, μέσα από την πρώτη πλήρη παρουσίαση σχετικού κινητού που θα κάνουμε στο εγγύς μέλλον. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ