Unreal Engine 3 στο iPhone 3GS

Kαι τα games οικιακού επιπέδου βρίσκονται πια στον ορίζοντα

Το γεγονός ότι το iPhone 3G είναι απόλυτα ικανό για πάρα, πάρα πολύ καλά games δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, αφού μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους που υπάρχουν στην αγορά έχουν καταστήσει το κινητό της Apple ισάξιο με τα Sony PSP και Nintendo DS ενίοτε. Το νεώτερο iPhone 3GS είναι σημαντικά ικανότερο στον τομέα αυτό από το iPhone 3G, με ταχύτερο επεξεργαστή, εξελιγμένο υποσύστημα γραφικών και περισσότερη μνήμη στη διάθεσή του. Ακόμη και γι' αυτό πάντως δεν περιμέναμε σύντομα να δούμε ολοκληρωμένο, "επόμενης γενιάς" περιβάλλον ανάπτυξης σύγχρονων games για το κινητό της αμερικανικής εταιρείας - όμως η Epic πρόσφατα έκανε μία επίδειξη άκρως εντυπωσιακή, εκτελώντας στο iPhone 3GS δοκιμαστικές εκδόσεις του... Unreal Tournament, δημιουργημένες με το πλήρες σύστημα ανάπτυξης Unreal Engine 3!

Για τους φίλους και τις φίλες του αθηνόραμαdigital.gr που χρειάζονται μια μικρή επεξήγηση, η Unreal Engine 3 είναι το συνολικό περιβάλλον δημιουργίας τίτλων που μάς έχει προσφέρει τίτλους όπως τα Unreal Tournament 3, Gears of War, BioShock, Mirror's Edge και πολλά άλλα - με άλλα λόγια, κατάλληλο για αληθινά ΑΑΑ παραγωγές. Το γεγονός ότι ένα τόσο ώριμο περιβάλλον ανάπτυξης θα είναι από τον Ιανουάριο στα χέρια εταιρειών όπως η Εlectronic Arts ή η Ubisoft σημαίνει ότι το επίπεδο ποιότητας της βιβλιοθήκης games για το iPhone 3GS και τα επόμενα μοντέλα δεν θα είναι καν συγκρίσιμο με το σημερινό σε π.χ. 12 ή 18 μήνες από σήμερα.

Ο επικεφαλής της Epic, ο Mark Rein, δήλωσε ότι θα διαθέσει το περιβάλλον ανάπτυξης της Unreal Engine 3 για το iPhone δωρεάν σε όλες τις συνεργάτιδες εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν το σύστημα για την παραγωγή τίτλων σε PS3, PC και Xbox 360. Αυτή η κίνηση αλλάζει πολλές ισορροπίες από μόνη της, αφού δίνει στα χέρια συγκεκριμένων ομάδων δημιουργίας εργαλεία κορυφαία, που άλλες δεν θα έχουν διαθέσιμες (χώρια του ότι ανοίγει μία... κερκόπορτα για απίθανα κέρδη για την Epic). Συν τοις άλλοις, ο Rein επιβεβαίωσε ότι στην επερχόμενη τεχνολογική έκθεση CES του Γενάρη η Unreal Engine 3 θα γίνει επίσημα διαθέσιμη και για μία ακόμη νέα πλατφόρμα που δεν διευκρίνισε. Αν έπρεπε να μαντέψουμε, αυτή θα ήταν η δεύτερη έκδοση του chipset της nVidia, του Tegra - την πρώτη έκδοση του οποίου ενσωματώνει το Zune HD με θαυμαστά αποτελέσματα. Όπως και να έχει το πράγμα, παραγωγές ΑΑΑ blockbuster, επιπέδου σχεδόν οικιακών συστημάτων, βρίσκονται πια στον ορίζοντα των iPhone. Pas mal... Καθόλου μάλιστα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ