TP-Link: προώθηση νέων μοντέλων Neffos

Διάθεση των κορυφαίων smartphones της εταιρείας και στην ελληνική αγορά, άμεσα

Μπορεί η TP-Link να είναι ευρύτερα γνωστή και εμπορικά καθιερωμένη για τα προϊόντα δικτύωσης και Δικτυακής πρόσβασης που προωθεί εδώ και πολλά χρόνια, όμως το μέλλον της δραστηριότητάς της αυτής βρίσκεται στο περιβάλλον του "έξυπνου σπιτιού" (smart home) και στις διασυνδεδεμένες μικροσυσκευές κάθε τύπου (Internet of Things). Η εταιρεία όμως διαβλέπει - σωστά κατά τη γνώμη μας - πως η συσκευή που θα ελέγχει όλα τα παραπάνω θα είναι η πλέον προσωπική, το smartphone, γι' αυτό και έχει εισέλθει εδώ και έναν χρόνο περίπου στην σημαντική αυτή κατηγορία με έναν αριθμό από μοντέλα. Τα δύο καλύτερα από αυτά, τα Neffos X1 και X1 Max, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου και θα ξεκινήσει να διαθέτει στην ελληνική αγορά άμεσα.

Τα δύο αυτά smartphones έχουν να επιδείξουν ποιοτική κατασκευή, καλαίσθητο σχεδιασμό, καθώς και ποιοτικές οθόνες - διαγωνίου 5 και 5.5 ιντσών αντίστοιχα, ανάλυσης 720 και 1080 γραμμών στο πρώτο και δεύτερο μοντέλο αντίστοιχα - με υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση. Στηρίζονται στον οκταπύρηνο επεξεργαστή Helio 10 και υποβοηθούνται από 2 έως 4 GB μνήμης λειτουργίας (ανάλογα με το μοντέλο), προσφέροντας παράλληλα αποθηκευτικό χώρο 16 ή 32 GB.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις φωτογραφικές δυνατότητες των δύο Neffos, με την κύρια κάμερα να στηρίζεται σε αισθητήρα των 13 Megapixel και να αξιοποιεί διπλό φλας τεχνολογίας LED, ενώ ο αντίστοιχος της κάμερας στην πρόσοψη ανέρχεται στα 5 Megapixel (υπεραρκετός για... σέλφιζ με άλλα λόγια). Και οι δύο κάμερες υποστηρίζονται από ειδικό λογισμικό που προσφέρει πλειάδα λειτουργιών, μερικών απρόσμενα εξελιγμένων. Στα πολλά θετικά των δύο συσκευών τόσο η επακτασιμότητα του αποθηκευτικού χώρου με κάρτες μνήμης microSD και η υποστήριξη δύο SIM ταυτόχρονα, όσο και η δυνατότητα γοργής φόρτισης της μπαταρίας.

Θετικότερο στοιχείο όλων, ωστόσο, στις δύο αυτές νέες προτάσεις Neffos είναι σαφώς το κόστους τους, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο από το αντίστοιχο άλλων μοντέλων της αγοράς με αντίστοιχες δυνατότητες: το Neffos X1 με 2 GB μνήμης και 16 GB αποθηκευτικού χώρου ζητά μόλις €189 (!), ενώ ακόμη και το X1 Max με 4 GB μνήμης και 64 GB αποθηκευτικού χώρου δεν ξεπερνά τα €259. Η TP-Link με την επιθετική τιμολογιακή στρατηγική της επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες του κοινού για τα smartphones εισαγωγικής και εισαγωγικής προς μέσης κατηγορίας κόστους, κάτι πολύ σημαντικό αν σκεφτεί κανείς πως η "μερίδα του λέοντος" στις πωλήσεις κινητών της ελληνικής αγοράς προέρχεται από αυτές ακριβώς.

Στην πρώτη μας επαφή με τα Neffos X1 και X1 Max δεν ήταν δύσκολο να διακρίνουμε αμέσως τόσο τον όμορφο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής τους, όσο και τις πολύ καλές οθόνες τους - ειδικά συναρτήσει του κόστους τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις από την χρήση τους, ωστόσο, επιφυλασσόμαστε για την αναλυτική τους αξιολόγηση σύντομα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ