Στις 12 Σεπτέμβρη, νέα iPhone

Δύο μοντέλα για τα οποία ξέρουμε... περίπου τα πάντα, ένα που αναμένουμε με ενδιαφέρον - αντίστροφη μέτρηση

Επαληθεύοντας την σχετική φημολογία των τελευταίων ημερών στα μέσα κοιινωνικής δικτύωσης, η Apple απέστειλε σε εκπροσώπους του αμερικανικού Τύπου την... πατροπαράδοτη πια πρόσκληση για την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιεί εδώ και χρόνια στις αρχές Σεπτεμβρίου για τα νέα iPhone. Η συγκεκριμένη θα λάβει χώρα στις 12 του μηνός στις 10.00 το πρωί ώρα California (8.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας ώρα Ελλάδος), για πρώτη φορά στα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Cupertino και το συνεδριακό Steve Jobs Theatre όπου ο αμερικανικός κολοσσός θα φιλοξενεί από δω και πέρα τις μεγάλες εκδηλώσεις του.

Υπενθυμίζουμε πως στην συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου περιμένουμε για πρώτη φορά τρία διαφορετικά μοντέλα iPhone: τα δύο 7S, το "απλό" και το Plus, ως αναβαθμίσεις στα 7 και 7 Plus του περασμένου φθινοπώρου, αλλά και ένα ανασχεδιασμένο επειτειακό που ο ειδικός Τύπος ονομάζει... "8" (κάτι κατά την γνώμη μας ανόητο καθώς πιθανότερο είναι να ονομαστεί "Χ" λόγω των δέκατων γενεθλίων των iPhone). Όλες οι πρόσφατες διαρροές πληροφοριών και φωτογραφίες θέλουν το iPhone X να μην ενσωματώνει το εμβληματικό home button των διάσημων συσκευών σε καμία του μορφή, αλλά να στηρίζεται σε αναγνώριση προσώπου για την ασφαλή του ενεργοποίηση. Η οθόνη OLED των 5.8 ιντσών, υψηλής ανάλυσης και εξαιρετικά μικρό πλαίσιο, τα 128/256GB αποθηκευτικού χώρου και οι διπλές κάμερες σε κάθετη διάταξη θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα πλέον κι απομένει μία απλή... επιβεβαίωση.

Στην ίδια εκδήλωση περιμένουμε ν' αποκαλυφθεί και το νέο μοντέλο Apple TV, για το οποίο οι φήμες επιμένουν εδώ και μήνες χωρίς, παραδόξως, καμία αξιόπιστη πηγή πληροφοριών να τις στηρίζει. Η αλήθεια είναι πως το media player της Apple έχει "μείνει πίσω" τεχνολογικά πάρα πολύ σε σχέση με τις ανταγωνιστικές του συσκευές - π.χ. Roku, Amazon Fire TV, nVidia Shield TV - και το λιγότερο που περιμένουμε είναι συμβατότητα με υλικό εικόνας ανάλυσης 4Κ και τεχνολογίας χρώματος HDR. Φυσικά ελπίζουμε σε κάτι παραπάνω από αυτό, όπως και σε κάτι περισσότερο από την όλη συνέντευξη Τύπου - ακριβώς επειδή δεν θα θέλαμε να διαπιστώσουμε για πολλοστή φορά πως οι διαρροές στοιχείων για τις συσκευές της Apple μειώνουν, τελικά, πάρα πολύ το όλο νόημα ύπαρξης αυτών των εκδηλώσεων. Έντεκα και σήμερα, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ