Sony LinkBuds S: πανάλαφρα, υπερπλήρη

Τα νέα ασύρματα ακουστικά των Ιαπώνων υπόσχονται ποιοτική απόδοση ήχου και ευρεία γκάμα βοηθητικών λειτουργιών

Η κατηγορία των ασύρματων ακουστικών in-ear (οι γνωστές μας... "ψείρες") έχει καταστεί τόσο ανταγωνιστική ώστε ακόμη κι εταιρείες με πολύχρονη εμπειρία σε αυτήν, όπως η Sony, να πρέπει να καταβάλλουν σημαντική πια προσπάθεια για να ξεχωρίσουν με κάθε νέο τους μοντέλο. Τα αρχικά LinkBuds που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό, πάντως, κατόρθωσαν να κάνουν ακριβώς αυτό με τον ασυνήθιστο σχεδιασμό τους - και τώρα η Sony προσφέρει ένα ακόμη καλύτερο μοντέλο, τα LinkBuds S, που φιλοδοξούν να προσφέρουν τα πιο πολλά πράγματα που προσέφεραν πέρυσι τα κορυφαία τέτοια ακουστικά της εταιρείας, τα WF-1000XM4, σε χαμηλότερη τιμή.

Η Sony σχεδίασε τα συγκεκριμένα, εξαιρετικά μικρά κι ελαφριά, ασύρματα ακουστικά (έχουν βάρους περίπου 4.8 γραμμαρίων!) με γνώμονα την άνεση. Τα LinkBuds S συνδυάζουν σχήμα που ταιριάζει απόλυτα στο ανθρώπινο αυτί με εργονομία που εξασφαλίζει σταθερή εφαρμογή: έτσι αποφεύγεται ο ενοχλητικός πόνος στο αυτί, που με πολύωρη χρήση παρατηρείται συχνά σε τέτοια προϊόντα, αλλά επιτυγχάνεται και η αξιόπιστη χρήση σε όλων των ειδών τις συνθήκες.

Τα LinkBuds S στηρίζονται σε νέες μονάδες απόδοσης ήχου διαμέτρου 5 χιλιοστών, που υπόσχονται ποιοτικότερη αναπαραγωγή από ποτέ με κάθε είδους υλικό και σε όλες τις στάθμες. Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής V1 της Sony αναλαμβάνει όχι μόνο την εξουδετέρωση θορύβου, αλλά και την επεξεργασία του ήχου έτσι ώστε αυτός να αποδίδεται δίχως παραμορφώσεις ή άλλες αλλοιώσεις. Τα LinkBuds S αξιοποιούν άλλωστε και το υποσύστημα επεξεργασίας ήχου DSEE Extreme, το οποίο "αναβαθμίζει" τα ψηφιακά αρχεία μουσικής σε πραγματικό χρόνο.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα LinkBuds S - παρά το λιλιπούτειο μέγεθός τους - ενσωματώνουν πολλές από τις νέες τεχνολογίες της Sony που φέρνει στο προσκήνιο το νέο ζεύγος ασύρματων ακουστικών κεφαλής της εταιρείας, τα WH-1000XM5. Παρούσα είναι η λειτουργία Adaptive Sound Control (που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις ήχου περιβάλλοντος ανάλογα με το πού βρίσκεται ο ακροατής), παρούσα η Speak-to-Chat (που διακόπτει αυτόματα την αναπαραγωγή μουσικής μόλις αντιληφθεί πως ο ακροατής μιλά σε κάποιον), παρούσα και η Fast Pair (που αναλαμβάνει την σύνδεση με συσκευές βασισμένες σε Android κυριολεκτικά "με δύο κινήσεις").

Η Sony γνωρίζει φυσικά πόσο σημαντική είναι η αυτονομία ως χαρακτηριστικό στα ασύρματα ακουστικά οποιουδήποτε τύπου - γι' αυτό και τα LinkBuds S έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να λειτουργούν για περίπου 6 συνεχόμενες ώρες με ενεργή εξουδετέρωση θορύβου ή για 9 ώρες χωρίς αυτήν. Η κομψή, συμπαγής θήκη φόρτισης και μεταφοράς ενσωματώνει και η ίδια μπαταρία που προσφέρει 14 ώρες λειτουργίας ακόμη ενώ, αν χρειαστεί, ο κάτοχος των LinkBuds S μπορεί να έχει έως και 60 λεπτά λειτουργίας με γρήγορη φόρτιση 5 μόλις λεπτών.

Όπως περιμένει κανείς από ποιοτικό προϊόν του είδους, τα LinkBuds S υποστηρίζουν τόσο την αναπαραγωγή ήχου υψηλής ευκρίνειας (μέσα από την υποστήριξη του προτύπου LDAC) όσο και την μετάδοση ήχου μέσω Bluetooth με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση (LE Audio). Υπακούν επίσης σε φωνητικές εντολές σε Google Assistant και Amazon Alexa. Θα διατίθενται σε λευκό, μαύρο και εκρού χρώμα, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €219, από τα μέσα Ιουνίου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ