Samsung M8910: στα καταστήματα

Είναι πολλά τα megapixel!

Κυκλοφορεί πλέον και στην ελληνική αγορά η νέα πρόταση της Samsung που... μάλλον ως ψηφιακή φωτογραφική θα έπρεπε να προωθείται, παρά ως κινητό τηλέφωνο: το M8910 ή Pixon 12 όπως είναι το πιο "εύκολο" όνομά του (διάδοχος του περυσινού Pixon 8) φέρνει για πρώτη φορά στην αγορά των συσκευών επικοινωνίας γνωρίσματα που μόνο από "κανονικές" ψηφιακές φωτογραφικές έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε. Περισσότερο εντυπωσιακό από αυτά είναι η ανάλυση αισθητήρα της κάμερας του M8910, βέβαια, η οποία αγγίζει τα 12 megapixel (!), όμως και το flash τεχνολογίας Xenon και όλες οι βοηθητικές λειτουργίες των ψηφιακών φωτογραφικών (σταθεροποίηση κατά τη λήψη, ανίχνευση προσώπων, αυτόματη εστίαση κ.α.) είναι εξίσου σημαντικά για το ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει η νέα Pixon.

Οι εύχρηστες ψηφιακές φωτογραφικές διαθέτουν φυσικά μεγάλη οθόνη προεπισκόπησης - και το M8910 δεν την στερείται, αφού η δική της έχει διαγώνιο 3.1 ιντσών και αρκετά υψηλή ανάλυση για να δώσει σαφή ιδέα των φωτογραφιών και του video που θα συλλάβει. Η μεγάλη οθόνη αποδεικνύεται εξαιρετική στην προβολή φωτογραφιών και video αφού (όντας τεχνολογίας AMOLED) αποδίδει εντυπωσιακά τα χρώματα, ακόμη και στο φως του ήλιου. Το γεγονός ότι η οθόνη αυτή είναι και αφής, άλλωστε, προφανώς διευκολύνει το χειρισμό όλων των ρυθμιστικών και άλλων εφαρμογών του Pixon 12.

Για όλα τα παραπάνω, βέβαια, το κόστος ενός Μ8910 δεν είναι ακριβώς αμελητέο (στα καταστήματα πωλείται αντί 525 ευρώ και καλό θα ήταν να αγοραστεί και μία κάρτα μνήμης MicroSD για την αξιοποίηση όλων των λειτουργιών του). Για όσους και όσες όμως επιδίδονται... φανατικά στο σπορ της φωτογραφίας παντού, το νέο Samsung ενδέχεται να είναι το φωτογραφικό κινητό που θα τους/τις επιτρέψει επιτέλους να φορτίζουν και να μεταφέρουν μία συσκευή αντί για δύο. Πάντα καλό, αυτό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ