Samsung Galaxy Z Flip3: Βήμα μπροστά σημαντικό

Μικρό σε μέγεθος, μα ικανός "πρεσβευτής" για την κατηγορία των αναδιπλούμενων κινητών σήμερα

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Unpacked - όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Galaxy Z Fold3 - η Samsung αποκάλυψε και το άλλο της νέο αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο για το 2021, το Galaxy Z Flip3. Η δεύτερη συσκευή αυτή εκλαμβάνεται, λίγο-πολύ, ως ο... "μικρός αδελφός" της πρώτης - και όχι μόνο λόγω μεγέθους - όμως η αλήθεια είναι πως το Flip μπορεί να είναι το σημαντικότερο εκ των δύο καινούργιων Galaxy Z στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που εμφανίζονται. Ο λόγος; Είναι σαφέστατα αυτό που είναι πιθανότερο να συναντήσει κανείς εκεί έξω!

Όντως: αν και το κόστος των €1099/1149 για την έκδοση Flip3 των 128GB και 256GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα δεν είναι... ευκαταφρόνητο ακριβώς, είναι κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό των €1899/€1999 που ζητούν τα δύο μοντέλα Fold3. Υπάρχουν φυσικά μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο αναδιπλούμενα κινητά της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των οθονών, της μνήμης λειτουργίας και της μπαταρίας, αλλά το Flip3 κατορθώνει να διατηρήσει ουκ ολίγα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Fold3, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού επεξεργαστή (Snapdragon 888), της συμβατότητας με τα δίκτυα τηλεφωνίας 5G και των περισσότερων από τις φωτογραφικές κάμερες. Δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό: πρόκειται για κορυφαίο κινητό από πλευράς προδιαγραφών, απλώς... μικρότερο σε μέγεθος από ο,τιδήποτε άλλο.

Η Samsung έκανε, άλλωστε πολλές βελτιώσεις στο νέο Flip συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Η οθόνη του περιβλήματος είναι κατά πολύ μεγαλύτερη (και άρα χρησιμότερη), η συσκευή είναι ανθεκτική στο νερό με πιστοποίηση κατά IPX8, αξιοποιεί το ίδιο καινούργιο ανθεκτικό υλικό στον σκελετό της που χρησιμοποιεί και το Fold3 (αυτό που η εταιρεία ονομάζει "Armor Aluminum", καθώς και το ισχυρότερο γυαλί της Corning (το λεγόμενο Victus). Έχει ακριβώς το ίδιο βάρος με το περσινό μοντέλο Flip και πανελάχιστα μικρότερο όγκο. Βελτιώσεις "στα σημεία", μεν, μα... είναι πολλά τα σημεία!

Ο τρόπος χρήσης του Flip3 δεν μπορεί να συγκριθεί, φυσικά, με αυτόν του Fold3, το οποίο επιδιώκει να αξιοποιείται ως μικρό tablet ουσιαστικά. Το μέγεθος του Flip3 σημαίνει επίσης πως για να λειτουργήσει ως "κανονικό" smartphone - όπως τα κινητά που διαθέτουν πια ευμεγέθεις οθόνες δηλαδή - θα πρέπει να ανοιχθεί πλήρως (ενώ το Fold3 μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με την οθόνη του περιβλήματός του μόνο). Δεν μπορεί επίσης να αξιοποιήσει την γραφίδα S-Pen. Αλλά το μικρό του μέγεθος σημαίνει επίσης πως χωρά παντού ενώ, για τόσο συμπαγής συσκευή, συνεχίζει να προσφέρει πολύ μεγάλη επεξεργαστική δύναμη: στην πράξη δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα Fold3 αλλά δεν μπορεί ένα Flip3, ασχέτως σεναρίου χρήσης.

O στυλάτος σχεδιασμός, τα διαθέσιμα χρώματα - Green, Lavender, Cream, White, Pink, Gray και Phantom Black - ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο η Samsung δείχνει να προωθεί το Galaxy Z Flip3 παραπέμπει σε στόχευση κυρίως του γυναικείου κοινού που έχει απαιτήσεις και δεν προβληματίζεται από το κόστος της συσκευής. Δεν είναι καθόλου κακή τοποθέτηση - για την ακρίβεια, το Flip3 μπορεί να γίνει ο "πρεσβευτής" των αναδιπλούμενων κινητών ευκολότερα από το μεγαλύτερο, περισσότερο "επαγγελματικού" στυλ και βέβαια σημαντικά ακριβότερο Fold3. Ίσως αυτός ακριβώς να είναι και ο στόχος εκ μέρους της Samsung.

Το Flip3 θα είναι διαθέσιμο την ίδια ημέρα με το Fold3 (27 Αυγούστου) και οι πρακτικές μας εντυπώσεις από αυτό, όπως και η αναλυτική μας αξιολόγηση, θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες. Έως τότε... λίγη υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ