Samsung Galaxy Note 8: ό,τι ακριβώς περιμέναμε

Κοινώς... όχι πολλά διαφορετικά σε σχέση με το Galaxy S8 της άνοιξης - λεπτομέρειες

Οι πολλαπλές διαρροές στοιχείων - ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες - δεν είχαν βέβαια αφήσει κανένα περιθώριο... έκπληξης για την Samsung, όμως έτσι κι αλλιώς τα τελευταία τρία χρόνια το μοτίβο είναι γνώριμο, οπότε δεν ήταν δύσκολο να διαμορφωθούν και οι προσδοκίες μας αντίστοιχα: το Galaxy Note 8 είναι στην ουσία ένα κατά τι μεγαλύτερο Galaxy S8 Plus, στην ίδια ακριβώς σχεδιαστική λογική και με τεχνολογικές διαφορές που μετρώνται κυριολεκτικά στα δάκτυλα του ενός χεριού. Συνοδεύεται βεβαίως από την χαρακτηριστική πια γραφίδα, το στοιχείο που πρακτικά καθιέρωσε τα Note στην αγορά, αλλά αυτό που θα καθορίσει την εμπορική του πορεία δεν είναι φυσικά το καταδεικτικό ή οι τεχνικές προδιαγραφές. Είναι το αν και κατά πόσο το "8" θα αποδειχθεί επαρκώς αξιόπιστο στην λειτουργία ώστε να εξιλεώσει την Samsung στα μάτια του κοινού για το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο στην κινητή τηλεφωνία τα τελευταία χρόνια, αυτό των "εκρηκτικών" Νote 7 του περυσινού φθινοπώρου.

To Galaxy Note 8 διαφέρει από το Galaxy S8 σε τρία ουσιαστικά στοιχεία: η μνήμη λειτουργίας του ανέρχεται στα 6 GB (από τα 4 GB των S8), η κύρια κάμερα είναι "διπλή" - δύο αισθητήρες των 12 Megapixels, και οι δύο με οπτική σταθεροποίηση, ο ένας με τυπικό φακό και ο άλλος με ευρυγώνιο - και η οθόνη είναι... κατά 0.1 της ίντσας μεγαλύτερη σε διαγώνιο (6.3 αντί για 6.2 στο S8 Plus). Κατά τα άλλα η ίδια ανάλυση οθόνης (η "στενόμακρη" των 2960x1440 pixels), οι ίδιοι επεξεργαστές (SnapDragon 835/Exynos 8895), η ίδια κάμερα στην πρόσοψη, η ίδια άβολη τοποθέτηση του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων (δίπλα από την κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής), η ίδια έκδοση Android (7.1.1), ίδια και τα υπόλοιπα. Η γραφίδα είναι πρακτικά η ίδια με αυτήν του Note 7, όμως η Samsung έχει κάνει επιπλέον δουλειά στον τομέα του software της χρήσης του καταδεικτικού ώστε να προσφέρει κάποιες νέες λειτουργίες και δυνατότητες.

Το νέο smartphone του κορεατικού κολοσσού θα πωλείται και στην χώρα μας στα δύο από τα τέσσερα διαθέσιμα χρώματα - Midnight Black και Maple Gold - από τα μέσα Σεπτεμβρίου σε τιμή που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η σχετική φημολογία και κάποιες πρώτες πληροφορίες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες την τοποθετούν κοντά στα €1000 (!) για την "εισαγωγική" έκδοση με τα 64 GB αποθηκευτικού χώρου, αντίτιμο που κρίνεται σαφέστατα υψηλό αν σκεφτεί κανείς πως το σχεδόν πανομοιότυπο σε καθημερινή χρήση Galaxy S8 Plus μπορεί να βρεθεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά αντί €625. Η αλήθεια είναι πως τα Note είχαν καλλιεργήσει επιτυχώς το προφίλ της περισσότερο "επαγγελματικής" συσκευής (βάσει της χρήσης της γραφίδας και όχι μόνο), όμως απομένει ν' αποδειχθεί το αν και κατά πόσο τα προληπτικά μέτρα που η Samsung έχει λάβει αυτή τη φορά για την ενσωματωμένη μπαταρία του Note 8 θα αποδειχθούν αποτελεσματικά και δεν θα έχουμε... νέες εκρήξεις κι αναφλέξεις τον Σεπτέμβριο. Ίδωμεν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ